NoVVy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Mam kartę dźwiękową X-Fi Platinum i najnowsze sterowniki jednak część oprogramowania (w tym mixer) do tej karty nie jest jeszcze dostępna na Windows 7 a systemowy mixer nie ma możliwości wyciszenia (w ogóle nie ma suwaka) do źródła CD Playback. Wie ktoś w jaki sposób można wyciszyć to źródło? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Właściwości: głośniki >> zakładka poziomy. Tutaj nie ma pozycji odtwarzacz CD? Jakie w ogóle tam masz? Odnośnik do komentarza
NoVVy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 No właśnie nie mam nic związanego z odtwarzaczem CD. Mam Line-In 2/Mic 2, Auxiliary 2, Digital-In, S/PDIF-In, MIDI Synth, Line-In, Auxiliary, Microphone. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Próbowałeś instalować oprogramowanie do win 7 ale bety? Odnośnik do komentarza
NoVVy Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Widziałem, że są wersje beta na stronie producenta ale trochę mam obawy czy je instalować bo pod XP miewałem czasem problemy. Do czasu wyjścia wersji finalnej Creative Console Panel (jeżeli w ogóle wyjdzie) chciałem wyciszyć wszystkie niepotrzebne źródła systemowym mixerem ale niestety tego jednego analogowego źródła tam nie ma. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Widziałem, że są wersje beta na stronie producenta ale trochę mam obawy czy je instalować bo pod XP miewałem czasem problemy. A co masz do stracenia? Najwyżej, jak nie bedzie działać usuniesz sterowniki i przywrócisz pierwotne ustawienia. Odnośnik do komentarza
NoVVy Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zainstalowałem Creative Console Panel w wersji beta ale niestety nic się nie zmieniło. Brakuje nadal suwaka do regulacji CD. Zauważyłem też, że nie ma wcale suwaka Wave przy wyborze źródła nagrywania. W zakładce Inputs brak suwaka regulacji CD: Przy wyborze źródła nagrywania brak CD (ani analog ani digital - na XP miałem) i nie ma Wave: Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Mam nadzieję, że w biosie interga jest wyłączona, spróbuj driver sweeperem odinstalować drivery wszystkie związane z dźwiękiem (od intergry i creativa) i zainstaluj na świeżo ponownie, może tym razem przejdą normalne nie bety. Odnośnik do komentarza
NoVVy Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Integra wyłączona w biosie zanim zainstalowałem system i nie instalowałem innych sterów (ani softu) tylko ostatnią wersję (2.18.0015) ze strony Creative'a. Czyli świeża instalka. Bałaganu też nie ma bo system niedawno postawiony. Jedyne co Creative udostępnia w wersji beta to niektóre aplikacje. Sterowniki są w wersji finalnej. Wydaje mi się, że te sterowniki mogą nie być wystarczająco dopracowane. Z tego co czytałem na forum Creative'a to ze wsparciem dla X-Fi pod Windows 7 jest cienko. Do tej pory nie znalazłem tam np. odpowiedzi jak skorzystać z dołączonego pilota bo działającej aplikacji pod Windows 7 nie ma (nawet w wersji beta). Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Skoro tak to faktycznie kupa, ciekawe czy jest jakieś alternatywne oprogramowanie dla X-Fi pod siódemkę, dawniej w erze XP było KX a teraz? Zaraz poszukamy. No i jest coś takiego: http://www.hardwareh...ction-mods.html, a nóż- widelec będą dobre.Pamiętaj o usuwaniu poprzednich swepeerem. Edytowane 24 Maja 2011 przez picasso 24.05.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi