Supermen Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zaczęło się od problemu z głowicą diagnostyczną i programem zainstalowanym na wirtualnej maszynie. Nie znalazłem rozwiązania problemu, więc postanowiłem zainstalować nowszą wersję VMware.Sądziłem, że program zainstaluje się tak jak każdy program w wersji nowszej niż obecnie zainstalowana. Wyskoczył komunikat o konieczności odinstalowania starego programu więc się na to zgodziłem.Okazało się, że zniknęła tylko opcja odinstalowania z dodaj usuń programy a sam VMware 5 został na komputerze.Pokombinowałem i przekombinowałem... Nie mam ani starego VMware zainstalowane ani nowy nie chce się zainstalować.Wyskakują jedynie takie komunikaty:dla VMware 5dla VMware 7Próbowałem różnych narzędzi do usuwania programów. Bez skutku. Dalej nie idzie zainstalować. Zrobiłem przywracanie systemu co doprowadziło do włączania się blue screena na wcześniejszym przywróceniu.Wiem, że mogę przeinstalować system ale chcę za wszelką cenę tego uniknąć.Być może ktoś wpadnie na jakiś pomysł jak pozbyć się tego problemu bez reinstalacji XP Odnośnik do komentarza
adacho Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Być może jest to jeden ze skutków przestania wspierania systemów Windowows XP. Odnośnik do komentarza
Supermen Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Być może jest to jeden ze skutków przestania wspierania systemów Windowows XP. Raczej nie. Problem poniekąd rozwiązany. Dla potomnych http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1308 Udało mi się przywrócić na tyle sprawność, że przepuścił VM 5 do ponownej instgalacji. VM 7 nie chciał przepuścić. Nie kombinowałem więcej i zostałem przy VM 5. Pewnie przydałoby się pokazać logi i sprawdzić co jest namieszane w systemie. Odnośnik do komentarza
adacho Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Niekoniecznie jest namieszane w systemie. Może być błąd w instalatorze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi