Dekakura Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, piszę ponieważ mam problem z komputerem który składam. Sprawa wygląda tak, że kupiłem części i zainstalowałem windows, ale mam problem z dostępem do internetu ponieważ komputer nie pobiera bramy domyślne co powoduje brak internetu. Płyta główna to Asus M2N. Może napiszę co już zrobiłem: 1. na 2 różnych kablach ethernet 2. zrestartowałem ustawienia routera, i sprawdziłem czy DHCP działa poprawnie(rezta komputerów w domu nie ma najmniejszego problemu z połączeniem) 3. ustawiłem bramę statycznie na IPV4 nic nie pomogło, nadal nie chce się połączyć Ping routera traci wszystkie pakiety a ARP wyświetla tylko dane statyczne Sterowniki pobrałem pod vistę bo pod windowsa 7 brak, ale to raczej nie ich wina bo win 7 sobie radzi i bez nich. liczę na szybką odpowiedź i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Brama to nie wszystko. Ustawienia TCP/IP to adres IP, maska i brama. Daj zrzut z Menadżera Urządzeń z rozwiniętą gałęzią karty sieciowe. Sterowniki od Visty instalowałeś w zgodnej wersji bitowej? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi