TrollPL Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam mam kolejny problem niedawno dokupiłem ram do swojego komputera posiadałem 4 gb ramu w 2x kosciach teraz dokupiłem 4 gb w jednej kości wszystkie ramy to kingstony HyperX zacznę od początku ramy miałem podpiete w gnieździe 4 i 2 numeruje je tak jak to jest na instrukcji płyty głownej w 4 i 2 były te 2 gb ramy jak chciałem dopiąc 4gb najpierw podpiołem pod gniazdo 3 ale system uzywał tylko 3.95GB wiec jeszcze mniej niz mialem przepiołem 4 gb ramu do gniazda nr 1 odpalam system wszsytko smiga tzn wykrywało 8 gb i tyle uzywało nic nie ucieło z tego niesprawdzałem duala jakośo tym niepomyślalem tzn niebyło to dla mnie takie ważne.Komputer chodził dobrze moze dzien na takim ustawieniu na drugi dzien włączam a on sie wogole nie startuje gasnie po 3 sekundach zaczołem kombinować z kościami wyłożyłem nowa 4 gb śmiga podpiołem w gniazdo 3 działą ale widzi tylko 4 gb zaczołem kombinowac jak kolwiek sie da najwięcej widziało 6 gb ale gdy podpinam tak ze powinno normalnie działac i widziec 8 komputer wogole niestartuje sam ram ten nowy działa bo teraz mam podpięte 4 gb i 2 gb i działą w trybie dual ale dlaczego jak podpinam wszystkie kości komputer niestartuje dziwne ponieważ dzien wcześniej działało 8 gb Kazde gniazdo w płycie głownej działa jak wpinałem 2 kości w każdej kombinacji pc et włącza sie bezproblemowoSpecyfikacja komputera Win 7 64 BPłyta Gigabyte 990x A-UD3Procek AMD FX 8320 3.5 turbo 4.0GHzKarta Radeon R9 270x HawkRamy 8GB Kingstone 1600MHz Cl 9 teraz 6 GB 2 kości wpięte tylkoCzytałem po wielu forach i ludzie piszą ze 3 kości powinny spokojnie smigać czasami niektorym nawet w dualu działająTo jest kość która dokupiłem http://www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-4gb-1600mhz-ddr3-cl9-dimm-hyperx-black-series-khx16c9b1b-4-539993/ A to są stare ramy które posiadam http://www.sklepy24.pl/sklep/domomarket_pl/produkt/kingston-hyperx-khx1600c9d3bk2-4g/18855 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) może wstawisz obrazki z Hwinfo dla rozsądności? i ogólnych rozważań nad tematem. Z tego co pamietam tryb dual działa na kościach o tej samej pojemności i parzystej ilości. Ale mogę się mylić. Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
TrollPL Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 OK załączam screene w HW info mam nadzieje ze wszystkie przydatne informację wrzuciłem jak nie to piszcze co jescze trzebaNo i ogolnie chodzi mi o to dlaczego po podlączeniu 3 kości ram komputer niestartuje w pewnej kombinacji a jescze 2 dni temu działałhttp://www.speedyshare.com/JbkqC/HWinforam.rarJak uploadowałem zwykłe JPG tutaj to były w fatalnej jakości nieczytelne a innych plików takich jak rar wrzucać nie moge wiec link do zdjećPSstało się dzisiaj cos dziwnego siedzę sobię na komputerze ramy wpięte to 4gb w gniazdo NR 1 i 2 GB w gniazdo NR 2właściwie nagle przy przeglądaniu internetu niegrałem w nic komputer pada wyłącza sie poprostu i juz nie ruszy przepinam na stare ramy 2 gb i 2gb gniazda 3 i 4 nic nie ruszy dopiero po wpięciu kości 4 gb do pierwszego gniazda ruszył ale dlaczego tak z niczego sie wyłączył płyta uszkodzona czy jak ??Powiem jeszc ze tyle ze starym Koscią ram tym po 2 gb robiłem mem testa całą noc sobie chodził i ramy czyściutkie jak łza Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wyjmij ta nową kość. Nie ma prawa jej tam być. Mówiłem albo 2 kostki po dwa giga albo 2 kostki po cztery. Zostaje trzecia możliwość jedna kość 4gb ram i tyle. Nie kombinuj bo nic nie uzyskasz. Poczytaj instrukcje do płyty, wtedy zrozumiesz. Odnośnik do komentarza
TrollPL Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 OK pokombinowałem pare dni i tak dalej co sie okazało ze to zasilacz nowy zasilacz sypał komputer dziwne bo o takiej samej mocy jak stary wyśle go na gwarancje ale ty chyba tez nie czytałeś instrukcji do plyty głownej bo to co napisałes nie jest nie prawdą na starym zasilaczu wszystkie 3 kosci ram smigają az milo i to w trybie dual wiec nie wiem czemu niby to mialo nie działac działą i to bardzo dobrze dual jest 8gb ramu windows widzi uzywa całego nic nie ucioł najpierw sam przeczytaj jezeli chcesz dawac jakies rady Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi