goqz Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witam! Od ok. dwóch tygodni znacząco spowolnił mi system Windows (8.1), praktycznie z dnia na dzień zaczął "mulić". Próbowałem skanować różnymi skanerami, niestety generalnie bez efektu. Problem pozostaje. Bardzo proszę o pomoc! W załączeniu obowiązkowe raporty. Pozdrawiam! Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak infekcji. Od ok. dwóch tygodni znacząco spowolnił mi system Windows (8.1), praktycznie z dnia na dzień zaczął "mulić". Uwagi wstępne: 1. Zacznij od deinstalacji zbędnych programów uruchamiających się w starcie (kilka procesów odpadnie): AVG SafeGuard toolbar, Spybot - Search & Destroy. Ten Spybot to przestarzały i dziś mało skuteczny skaner. Dodatkowe instrukcje pod kątem paska AVG: KLIK. 2. Uruchom msconfig, w karcie Uruchamianie odfajkuj pozycje SunJavaUpdateSched, uTorrent i zresetuj system. 3. Problemem może być też AVG per se. W Dzienniku zdarzeń są błędy zatrzymania jednej z usług: System errors: ============= Error: (04/11/2014 05:51:49 PM) (Source: Service Control Manager) (User: ) Description: Usługa AVGIDSAgent zakończyła działanie; wystąpił następujący specyficzny dla niej błąd: %%3758213661 4. Są tu jeszcze takie błędy: System errors: ============= Error: (04/12/2014 09:48:14 PM) (Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power) (User: ) Description: 4 Otwórz Dziennik zdarzeń, wejdź do sekcji SYSTEM, wyszukaj błędy ze żródłem Microsoft-Windows-Kernel-Power i przeklej tu co stoi w opisie błędu. . Odnośnik do komentarza
goqz Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 "Oprogramowanie układowe systemu zmieniło rejestry zakresu typów pamięci procesora przy zmianie stanu uśpienia (S4). Może to obniżyć szybkość wznawiania działania."Źródło: Kernel-Power, Id 137, kilka razy dziennie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi