ewenement Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam Usunąłem przez przypadek plik w którym miałem pozapisywane hasła. Czy jest możliwość wyciągnąć hasła z teamviewera i vnc które są zapisane na komputerze na który chce dostawać się zdalnie? Bo do tych dwóch programów jeszcze nie udało mi się odzyskać haseł. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A teamviwer nie generuje przypadkiem nowego kodu przy każdym uruchomieniu? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Może to pomoże, ale nigdy tego nie miałem okazji używać: VNCPassView (NirSoft) VNC Password Recovery (securityxploded) VNC Password Decoder (vncpwd) tool by Luigi Auriemma Vnc Password Decoder (OnLine) (ścieżki do hasła w rejestrze są podane na stronie / wklejasz - dekodujesz) Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 a do teamviewera jest coś? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Coś tam na stronie mają - opcja Żądaj resetowania hasła (wpisać e-mail) Klik Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Niestety taka opcja mnie nie interesuje na zbyt wielu komputerach musiałbym to robić. Czy jest inna opcja odzyskania hasła? Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Z rejestru nie da się wyciągnąć hasła do TeamViewera? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Niestety nie wiem, ale może by spróbować odzyskać utracony plik? Np. Recuva lub Restoration file recovery albo Puran File Recovery, a i są dostępne wersje portable. I zabezpieczyć się Managerem Haseł? 1 silne hasło, które zabezpiecza wiele haseł (kont poczt. itd)? I zapisuje zabezpieczony plik z profilem / przy minimalizacji programu wymaga hasła dostępu - KeePass Password Safe / do potestowania wersja portable (jest PL tylko trzeba zmienić w ustawieniach) klik tworzysz tyle kont z hasłami ile chcesz / możesz kopiować hasła (zakropkowane) i wklejać do formularza logowania lub zapisać konta już z odkrytym hasłem do pliku txt, dobre bo przenośne, a i kopiowane hasła jest bezpieczniejsze przy obcej osobie w mniej znajomym miejscu. Do tego Firefox Portable z PublicFox i Master Password+ i żeś jest król. Master Password+ Ustawień w pierdu / hasło aby mieć dostęp do przeglądarki / blokowanie po ustalonym czasie podczas bezczynności / blokowanie ręczne przy odchodzeniu od kompa / blokowanie dostępu do ustawień dodatku (wejście hasłem) / blokowanie wyłączenia dodatku (wejście hasłem) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi