Kakito Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jako użytkownik Ewa wklepałem tę komendę w przy starcie F8 > Napraw komputer > Wiersz polecenia i pokazało się: The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected. Zauważyłem natomiast użytkownika o nazwie Updatususer, na którym nie próbowałem wpisywania tej komendy. Może on jest za to wszystko odpowiedzialny? Może muszę to zrobić jako Updatususer? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Wejdź do "Napraw komputer" z płyty instalacyjnej DVD a nie przez klawisz F8: KLIK. W Wierszu polecenia wykonaj to: KLIK. Zauważyłem natomiast użytkownika o nazwie Updatususer, na którym nie próbowałem wpisywania tej komendy. Może on jest za to wszystko odpowiedzialny? Może muszę to zrobić jako Updatususer? To jest serwisowe konto aktualizatora nVidia. Nie ma żadnego znaczenia w kontekście sprawy. . Odnośnik do komentarza
Kakito Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Proszę nie zamykać mojego tematu. Zamierzam się za to zabrać w najbliższym czasie. Nie miałem czasu wcześniej. btw ten link dotyczy Windowsa XP. Mogę użyć ten link? Odnośnik do komentarza
Kakito Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Proszę nie zamykać. Zrobię to. Obiecuję. Odnośnik do komentarza
Kakito Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Zrobione. Co dalej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 "Zrobione" w rozumieniu usunięcia atrybutu "Tylko do odczytu" z dysku? Jeśli ta akcja pomyślnie wykonana, to już spod Windows masz wykonać ponownie sprawdzanie dysku i dostarczyć wyniki pracy z Dziennika zdarzeń. 1. Start > w polu szukania wklep cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę i ENTER: chkdsk /f /r2. Zresetuj system. Powinno zostać wykonane sprawdzanie dysku. Wyniki zostaną nagrane w Dzienniku zdarzeń w gałęzi Aplikacja w postaci rekordu z Wininit. Pobierz szczegóły tego rekordu, skopiuj i wklej do posta statystyki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi