muzyk75 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Cześć Picasso, wiem że sama dźwigasz ciężar opłat ( dochodzą jeszcze opłaty charytatywne od niektórych użytkowników ) za serwery + cała reszta potrzebna do funkcjonowania forum. Mimo to mam pytanie, myślałaś kiedyś o logowaniu do forum połączeniem szyfrowanym https ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Na chwilę obecną nie ma takich planów, choć nie jest to wykluczone w bliżej nieokreślonej przyszłości. Jest wymagany zakup certyfikatu z zaufanego nie byle jakiego źródła, a w chwili obecnej nie stać mnie na to.Oczywiście samodzielnie podpisany "partyzancki" certyfikat odpada, straszenie komunikatami doradzającymi opuszczenie strony ("To połączenie jest niezaufane" - "Zabierz mnie stąd"). EDIT 2017: Temat nieaktualny. Migracja forum na https. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez picasso Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Podrążę jeszcze temat. Otrzymałaś tytuł MVP od Microsoftu i jednocześnie twierdzisz że nie chcesz żadnych reklam na forum. Reklamujesz Microsoft, system płatności i bank. Jakiś czas temu pewien student w UK sprzedawał pojedyncze piksle na swojej stronie internetowej firmą, gdzie mogły zamieścić reklamę ( na jednym pikslu ), zarobił na tym. Do czego zmierzam wykorzystaj tytuł MVP do przyciągnięcia wąskiej, wyspecjalizowanej i rzetelnej grópy reklamodawców, których produkty Sama polecasz na tym forum, Mówię o producentach oprogramowania zabezpieczającego: Kaspersky, ESET, Malwarebytes itp. Wybierz 10 producentów i ( oczywiście za opłatą np: 100 zł za miesiąc ) zamieść logotypy firmy na str. głównej - będący jednocześnie odnośnikiem do ich strony internetowej o wymiarach 2x2 cm. Tym sposobem pozyskasz kapitał potrzebny do utrzymania i rozwoju forum, nie łamiąc tym samym zasady uzależnienia się od różnych reklamodawców. @mgrzeg nakłaniał Ciebie do zgłoszenia się do firmy Billa, to może teraz też pomoże np: sondując firmy pod kontem zainteresowania wsparcia w ten sposób forum. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi