fafik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witajcie,HP g6-1371ea z windows 7...Dostałem do przejrzenia laptopa. Prośba: nie działa net, głośna praca, porządki,defragmentacja, optymalizacja systemu, założenie drugiej partycji i zrobienie płyt recovery...Net działa, laptop chodzi cicho.W czasie porządków odkryłem tajemniczy local disk (Q), o którym początkowo myślałem,że jest wirtualnym napędem. Nie mam do niego dostępu i widziany jest tylko w windowsie,total commanderze itd... Nie jest widoczny w zarządzaniu dyskami jako "cokolwiek".Załączam zdjęcie z zarządzania dyskami i błąd, który wyskakuje jak klikam właściwości partycji Recovery (19.74GB) i HP_Tools (3.97).Ponad to pojawił się kolejny problem.Nie mogę zrobić płyt recovery. Program Hp-ka Recovery informuje mnie,że partycja ta została usunięta... System bez płytek z f11 startuje ale tak jak wyżejnapisałem... nie ma później z czego...Hmm. Mogę zrobić format i zainstalować odpowiedniego windowsa ale wolałbym o ile się da, rozwiązać problem z Waszą pomocą. Tylko nie krzyczcie na mnie, że źle szukam bądź w jakiś sposób łamie zasady forum...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zobacz czy możesz na tą partycję wejść używając DMDE. Odnośnik do komentarza
fafik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zobacz czy możesz na tą partycję wejść używając DMDE. Tak mogę, i widzę strukturę katalogów na obu partycjach. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Więc czego teraz oczekujesz? Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W czasie porządków odkryłem tajemniczy local disk (Q), o którym początkowo myślałem, że jest wirtualnym napędem. To pozostałość po instalacji M$Office 2010. Odnośnik do komentarza
fafik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Więc czego teraz oczekujesz? Bana! Nigdy nie korzystałem z DMDE. Jeżeli coś odzyskiwałem to innym programem i były to raczej mało istotne rzeczy, a nie partycja Recovery czy w tym wypadku HP_Tools. Nie wiem czy poza nazwami, których nie widzę, nie zostały zmienione jakieś parametry partycji. Nie znam się. Stąd miedzy innymi ten temat. @mojomr Local disk (Q) już nie istnieje. Początkowo strzelałem że to wirtualny napęd, później podpinałem to pod powyższy problem. W tym wypadku nie wpadłem na to żeby poszukać tego osobno. Dzięki. Odnośnik do komentarza
fafik Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Czy istnieje możliwość powrotu do stanu fabrycznego partycji łącznie z danymi? Czy któś jest w stanie mi pomóc? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Nie mogę zrobić płyt recovery. Program Hp-ka Recovery informuje mnie, że partycja ta została usunięta... System bez płytek z f11 startuje ale tak jak wyżej napisałem... nie ma później z czego... A nie widzisz że ten obszar gdzie są plili partycji Recovery nie ma formatu plików? Dlatego jest bład. Groszek podał program. DMDE widzi pliki. To teraz skopiuj cała zawartość z tej nazwijmy to niewidzialnej partycji na inną partycję. A potem sformatuj ja w NTFS. I bedzie widoczna. Wtedy napowrót umieść zawartość na tym obszarze. Pokaż jak widzi te 19,7gb DMDE, chodzi mi o zawartość. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Jeśli partycja wcześniej działała i uszkodziła się nagle to można spróbować testdisk. "Ponoć" potrafi przywrócić partycję, ja na swoim dysku do symulacji i prob tego zrobić nie mogłem, ale całkiem możliwe, że z przyczyn swoistych. Może będziesz miał więcej szczęścia, ale przed jakimikolwiek zabawami - zrób kopie tego dysku. To co pisze Belfegor może być prawdą, ale nie musi. W razie, gdyby pliki były niewidoczne to napisz to udzielę paru rad. Odnośnik do komentarza
fafik Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dzięki za pomoc ale wydarzył się cud! Nie wiem co się stało bo nic nie robiłem... Partycja recovery zaczeła z dnia na dzień być widoczna. Szybko zgrałem zawartość na płytki i podzieliłem dysk na partycje. Dalej optymalizacja i dziękuje! Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi