dejko Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Od wczoraj borykam się z problemami nieznanymi użytkownikom normalnych systemów operacyjnych. W trakcie zmiany lokalizacji pulpitu ze standardowego C:\Users\Desktop na folder znajdujący się na innym dysku coś źle kliknąłem i teraz... od strony systemowej, nie mam pulpitu. W Mój Komputer (Win+E) w części foldery widzę dwa foldery: Jak widać, są dwa foldery Muzyka, z czego pierwszy ma ikonę standardową, a drugi typową dla folderu pulpit. Ustawienia mają dziedziczone, to znaczy zmiana czegoś w jednym, powoduje zmianę w drugim. Oba prowadzą do folderu C:\Users\Music. Na pulpicie wyświetla się ta zawartość, na jaką wskaże w ustawieniach, w lokalizacji któregoś z folderów. W C:\Users jest folder Desktop, ale wygląda na zwykły - tzn. nie ma możliwości zmiany jego lokalizacji. Wygląda to tak, jakby system zgubił gdzieś Desktop i zamiast niego, funkcje folderu Desktop przekierował na folder Music. Jak przywrócić normalne ustawienia? Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Do usunięcia. Czasem najtrudniej jest wpaść na najprostsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi