DiegoSepret Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witam, od około 2 tygodni mam problem z internetem- mianowicie nie chce mi ściągać większości plików (dochodzi do 99% i staje, w przypadku ściągania z chomika wyskakuje "Nieznany błąd sieci"), filmiki z youtube'a też się ciężko wczytują (czasem tak, czasem nie), z innych odtwarzarek internetowych filmiki w zasadzie nie chodzą. Poza tym podczas wpisywania czegokolwiek w wyszukiwarce zamiast wyników bardzo często wyskakuje komunikat (zdjęcie w załącznikach). Często muszę po parę razy odświeżać stronę, żeby się wczytała. Obrazy/gify często się nie wczytują lub wczytują "koślawo". Czasami mi zwiesza komputer a po chwili wyskakuje komunikat "sterownik nvidia przestał działać ale odzyskał sprawność" . Trochę poszukałem w internecie i myślałem, że to Wirus Sality. Użyłem SalityKiller'a i rmsality.exe (avg remover), jednak nic nie wykazały. Załączam logi. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt GMER.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Brak oznak Sality - skąd Ci on przyszedł do głowy? Za to w systemie działa adware (procesy maucampo + sterownik wStLib) i jak sądzę przyczynia się do części problemów relatywnych do działań sieciowych. Niemniej błędy "sterownik nvidia przestał działać ale odzyskał sprawność" wyglądają już na inny gatunek i to rzeczywiście może być problem ze sterownikami grafiki i/lub karty graficznej. Pod kątem adware: 1. Rozpocznij od poprawnej deinstalacji adware maucampo poprzez Panel sterowania. 2. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 3. Zrób nowy log FRST (bez Addition i Shortcut). . Odnośnik do komentarza
DiegoSepret Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 wszystko gotowe FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wymagane poprawki. Ostał się sterownik wStLib od adware. Akcja: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: R1 wStLib; C:\Windows\System32\drivers\wStLib.sys [52920 2014-03-22] (StdLib) C:\Windows\System32\drivers\wStLib.sys Reboot: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Dostarcz fixlog.txt, nowy skan FRST nie jest już potrzebny. Wypowiedz się wyraźnie które problemy obecnie notujesz. . Odnośnik do komentarza
DiegoSepret Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 gotoweFilmiki chodzą już ok, to samo z obrazkami/gifami. Pliki również się ściągają bez problemu Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Operacja ukończona pomyślnie. W zakresie czyszczenia systemu kończymy: 1. Usuń używane narzędzia za pomocą DelFix. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Te dwa programy do aktualizacji: ==================== Installed Programs ====================== Adobe Reader XI - Polish (HKLM\...\{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-AB0000000001}) (Version: 11.0.00 - Adobe Systems Incorporated) Java 7 Update 45 (HKLM\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217040FF}) (Version: 7.0.450 - Oracle) Jeśli pojawią się znów błędy "sterownik nvidia przestał działać ale odzyskał sprawność", to załóż nowy temat w dziale Hardware dostosowując się do zasad (KLIK). . Odnośnik do komentarza
DiegoSepret Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 gotowe DelFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jeszcze ręcznie dokasuj FRST, który jest w folderze C:\Users\Admin\Desktop\Problemik, oraz OTL i GMER. Odnośnik do komentarza
Exhalation Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam, mam niemal identyczny problem i chciałbym poprosić również o pomoc dodaje frst loga FRST.txt Odnośnik do komentarza
spawciu Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam, mam niemal identyczny problem i chciałbym poprosić również o pomoc dodaje frst loga Witaj Nie wolno podpinać się pod tematy innych uzytkowników. Poczytaj posty podwieszone na górze działu jak założyć temat i co należy zamieścić w pierwszym poście. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi