wredas Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 PROBLEM: wirus wysyla na Facebooku zaproszenia do roznych grup i oznacza moich znajomych zeby weszli w plik z wirusem. przeskanowałam dysk AVG przeskanowałam też ANTI-MALWARE: wykonałam skan OTL: AVG problem: koń trojański BackDoor.Generic17.HFK C:/Users/ja/AppDate/Local/Temp/ir_ext_temp_0/AutoPlay/Dock/K.J_121021E.exe ANTI-MALWARE: PUP.Optional.BonanzaDeals.A C:/ProgramDate/BonanzaDealsLive/UpDate HKU/S-1-5-21-2801331175-1666634827-668896916-1001.... w kazdym z ponizszych wyszły bledy klucze rejestru; 10 wartosci rejestru:1 dane rejestru:4 folder:8 pliki:6 Extras.Txt OTL.Txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Posty scalam. Logi dodane. Logi pochodzą z dwóch różnych kont, OTL zrobiony z: Computer Name: DOMEK | User Name: ja | Logged in as Administrator. FRST zrobiony z: Ran by bulib_000 (ATTENTION: The logged in user is not administrator) on DOMEK on 03-04-2014 20:00:04 W żadnym z logów nie widać infekcji rozsyłającej linki na Facebooku. Podejrzana jest też widoczność pewnych usług Microsoftu na ustawieniu Whitelist (usług nie powinno być widać, więc prawdopodobnie są zablokowane). Zrób log z GMER. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi