Woytek Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Wypakowałem z CD skompresowany folder na pulpit, i teraz nie mogę skasować plików HTML z pulpitu. Żadne z czynności jakie wykonałem nie dały rezultatu. Przeskanowałem na wirusy, jest ok Prawy przycisk myszy usuń –bez rezultatu, tworzą się kopie plików Próbowałem skopiować do nowego folderu bez rezultatu Użyłem Unlockera nie kasuje Skasowałem pliki w trybie awaryjnym systemu. Są nadal na pulpicie Przywracanie systemu w kilku datach nie zadziałało Może ktoś ma na to sposób? Windows XP Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ad 6. Przywracanie systemu z definicji nie usuwa plików użytkownika (w szczególności plików z pulpitu, z Moje Dokumenty itp.) Przypuszczam, że powodem problemu są uprawnienia do plików na poziomie systemu plików (NTFS). Jeśli wersja systemu to Professional, to sprawa jest dość prosta. Gorzej, gdy masz Home Edition. Wtedy trzeba się będzie trochę nagimnastykować Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Poczytaj o "Kasowaniu nieusuwalnych plików i folderów" - https://www.fixitpc.pl/topic/50-kasowanie-nieusuwalnych-plikow-i-folderow/Skorzystaj z softu Delete FXP Files i/lub Directory Fixer. Ewentalnie z którejś dystrybucji Linuksa LiveCD. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi