Darkmax Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Witam serdecznie mam problem z odpaleniem programu "smellyriver.tankinspector.exe" Jeszcze kilka dni temu działa bez zarzutów od niedawna nie potrafię sobie z nim poradzić. Czytałem trochę różne fora i próbowałem reinstalowac program, usuwać i instalować Net Framwork. Poproszę o pomoc Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3 Podpis problemu: 01: smellyriver.tankinspector.exe Podpis problemu: 02: 1.0.0.4 Podpis problemu: 03: 52b8799f Podpis problemu: 04: mscorlib Podpis problemu: 05: 4.0.30319.18444 Podpis problemu: 06: 52717edc Podpis problemu: 07: 314 Podpis problemu: 08: 4f Podpis problemu: 09: System.Windows.Markup.XamlParse Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 0a9e Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 Dodatkowe informacje 3: 0a9e Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 Odnośnik do komentarza
Darkmax Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 poproszę o pomoc jak zrobić zrzut plików pamięci bo podpatrując wcześniejsze tematy cos mi nie wychodzi Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam na forum, aby przygotować zrzut w Twoim przypadku, należy uruchomić procdump w trybie oczekiwania: 1. Pobierz procdump [KLIK] 2. Utwórz na dysku katalog c:\dumps i wypakuj procdump.exe do tego katalogu. 3. Uruchom wiersz poleceń (Start-> w polu 'wyszukaj programy i pliki' wpisz cmd.exe) 4. Zmień katalog bieżący na c:\dumps cd c:\dumps 5. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na smellyriver.tankinspector.exe procdump.exe -e -ma -w "smellyriver.tankinspector.exe" 6. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić smellyriver.tankinspector.exe i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Plik zrzutu (.dmp) spakuj, wrzuć na speedyshare i w odpowiedzi daj link. m.g. Odnośnik do komentarza
Darkmax Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 link mam nadzieje ze jest ok... http://speedy.sh/GAKNH/Smellyriver.TankInspector-140402-021107.rar Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dzięki, wygląda na to, że dump wykonany jest prawidłowo. Problem w tym, że nie mam za bardzo narzędzi do jego analizy, a ręczne składanie stosu jakoś średnio mi się uśmiecha Czy możesz przygotować jeszcze raz zrzut wykonując wszystko dokładnie tak samo, jak poprzednio? Z jakiegoś powodu brakuje mi informacji o stanie wątków i liczę na to, że drugi dump będzie to wszystko zawierał m.g. Odnośnik do komentarza
Darkmax Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zrobiłem jeszcze raz zrzut tak jak w instrukcji http://www.speedyshare.com/y8gU5/Smellyriver.TankInspector-140407-213550.rar Mam nadzieje ze będą tam informacje jakie potrzebujesz a jak nie to poisz co mam ewentualnie zrobić żeby Ci jakoś pomoc Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Znowu to samo Spróbujmy na dwa fronty. 1. Pobierz perfview [KLIK] i wypakuj perfview.exe do c:\perfview. Program nie wymaga instalacji, wystarczy wypakować perfview.exe z perfview.zip. 2. Uruchom perfview. Z menu Collect wybierz 'Collect', zaznacz koniecznie opcję 'Thread time' i kliknij 'start collection'. 3. Uruchom program, który sprawia problem (smellyriver). Po jego 'padzie' przejdź do okna perfview i kliknij 'stop collection'. Poczekaj chwilę, aż program zapisze wszystkie dane i spakuje je do pliku, i w katalogu, z którego uruchomiłeś perfview.exe powinien znaleźć się plik perfviewdata.etl.zip. Wrzuć go na speedyshare, a tu daj link. m.g. [EDIT] Jeśli jeszcze nie zrobiłeś powyższych kroków, to na razie o nich zapomnij. Wygląda na problem aplikacji z łatką dostępną tu: [KLIK]. Sprawdź również, czy nie ma poprawek, a najlepiej pobierz najnowszą wersję programu. m. Odnośnik do komentarza
Darkmax Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ściągnąłem nowa wersje i działa ! nie pomyślałem ze wina może być w programie, a ja myślałem ze to już mój komp szwankuje Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie problemem i wielkie dzięki za pomoc Pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi