tamir Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Prosił bym o profilaktyczne sprawdzenie logówPo pobraniu filmu spakowanego w rar uruchomiłem plik password.exeno i od tamtej pory dziwnie mi sie zachowuje wskaźnik myszy- często otwiera mi się menu kontekstowe bez nacisnięcia prawokliku- niespodziewanie wskaźnik przenosi sie w inne miejsce- czesto wskaźnik "pływa" jakby sie na ułamek sek. zawieszałwykluczam awarię myszy <zmieniłem kilka dla sprawdzenia>NIS zameldowałNazwa pliku: password.exeNazwa zagrożenia: SONAR.Heuristic.112Zagrożenie stwarzane przez ten plik jest wysokie.Plik: c:\users\.........rar\ password.exe UsuniętoKatalog: c:\windows\syswow64\ nt kernel Usunięto Dołączam skan GMER moze z niego coś będzie wynikać ? W oczekiwaniu zastosowałem profilaktycznie AdwareCleaner załączam log Odnośnik do komentarza
tamir Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jest coraz gorzej - restartuje mi sie połączenie internetowe - samoczynnie zmieniło mi sie rozmieszczenie elementów pulpitu - coraz częściej w przeglądarce otwiera sie samoczynnie element szybkiego uruchamiania bez wywołania. Log FRST Log GMER Odp. na pyt. To było jednorazowe czy powtarza się regularnie? Jednorazowo PC włączony był całą noc rano zastałem zmianę. Co do Nortona to nie mam pewności nie sprawdziłem czy w nocy robił skanowanie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zabrakło raportu z GMER. W żadnym z podanych logów nie widać oznak czynnej infekcji... Jedyne co jest od infekcji, to zdeaktywowany via msconfig wpis "explorers", ale jako nieaktywny nie powinien grać roli. - restartuje mi sie połączenie internetowe Co oznacza "restartowanie"? I czy jesteś pewien, że Norton Internet Security nie ma tu nic do rzeczy? - samoczynnie zmieniło mi sie rozmieszczenie elementów pulpitu To było jednorazowe czy powtarza się regularnie? no i od tamtej pory dziwnie mi sie zachowuje wskaźnik myszy Niczego nie jestem w stanie podpasować, choć zastanowił mnie ten starawy sterownik myszkowy bez sygnatury producenta (ponoć iBall): ==================== Drivers (Whitelisted) ==================== S3 t_mouse.sys; C:\Windows\System32\DRIVERS\t_mouse.sys [6144 2012-12-19] () . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi