BartaZ Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam! Jako, iż zmuszony zostałem do wrócenia do mojego starego laptopa, postanowiłem zainstalować na nim Windows XP SP3, ponieważ Win 7 na laptopie z 2 GB ram działa ... Cóż, działa dosyć kiepsko. No i tu pojawił się problem, mam w 100% działającą płytę z Windowsem XP, nie jest porysowana - wszystko działa. Problem w tym, że nie potrafię odpalić bootowania z CD w laptopie Acer Aspire 5315. Gdy wcisnąłem F2 pojawił mi się BIOS, w którym włączyłem Menu Bootowania z przycisku F12, natomiast gdy wcisnąłem F12 wybrałem DVD nic się nie stało, uruchomił się normalnie system - teraz pytanie, jak odpalić uruchamianie z płyty? Odnośnik do komentarza
kitek Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Może spróbuj najpierw zmienić w BIOS ustawienie AHCI lub RAID na IDE dla napędu. Odnośnik do komentarza
BartaZ Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Problem w tym, że ja nawet nie wiem jak to zrobić - jakieś pomysły, ktoś, coś? Odnośnik do komentarza
kitek Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Na obrazku na samym końcu jest to ustawienie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi