Arvish Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Mam problem z svchost.exe. Jakiś wirus władwał mi sie na kompa przez facebooka przez przypadek i zainfekował mi svchost.exe. Przez niego na fejsa wklajają mi się jakieś zawirusowanie link i zamula kompa. Kolega powiedział mi bym uzył Malwarebytes Anti-Malware ale to nie pomogło bo po ponownym włączeniu kompa znowy był. AVG go wykrywa ale nie może go usunąć. Komputer włancza się około 3-5 min. Po zniknięciu ikony windownsa ekran robi się czarny na około 5-10 sekund potem załancza się poulpit (kiedyś odrazu załanczał się pulpit) Mam windownsa 7 ultimate 32 bitowego. Oprócz problemu z tym wirusem od długiego czasu (od kąd zainstalowałem windownsa 7) strasznie szybko zawala sie miejsce na dysku gdzie mam zainstalowanego windownsa. Oprócz windownsa mam na nim zainstalowane sterowniki, antywirusa, skypa, opera next (ja z niej nie kozystam tylko mój brat ja kożystam z Mozilli Firefox zainstalowanej na innym dysku). Może problem lezy w tym ze dysk ma pojemnośc tylko 14 gb. Po pozbyciu się wirusa mam zamiar od nowa wgrać windownsa na innym dysku który jest dużo wiekszy i możliwe ze to by rozwiązało problem. Na dodatek odkąd mam tego wirusa to mi sie pobierają aktualizacje które tylko zamulają kompa. Najpierw jednak prośił bym bardzo o pomoc z tym wirusem. PS: Jestem zielony w walce z wirusami więc prosze o wyrozumiałość. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Arvish Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 pomocy Odnośnik do komentarza
DamnSlayer Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 svchost.exe to proces odpowiadajacy za dzwiek, gdy go wylaczysz nie bedziesz slyszal dzwieku w grach, filmach, piosenkach etc. Jezeli odnalazles tym programem od kolegi plik wirusowy to sciagnij unlocker lub filekiller. Tam bedzie opcja zeby usunac plik przy ponownym wlaczeniu komputera. Mozesz tez sprobowac usunac pilk manualnie poprzez tryb awaryny. Jesli to nie pomoze to musisz poczekac na pomoc Picasso. Odnośnik do komentarza
Arvish Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 ulocker nie wiem czemu nie działa, a file killer trwale usuwa pliki a mi nie chodzi by go usunąć ale naprawić ale dzięki za dobre chęci Odnośnik do komentarza
Arvish Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 proszę o pomoc juz kilka dni czekam rozumiem ze jest natężenie pracy ale mi kmop coraz bardziej muli Odnośnik do komentarza
Arvish Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Wirusa sie pozbyłem za pomocą combofix jak przeinstaluje windownsa wstawie nowe logi do sprawdzenia czy wszsytko jest ok Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi