cyniu123 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Witam, Problem dotyczy pobierania plików przez IE. Po ukończeniu pobierania dowolnego pliku następuje komunikat "Plik zawierał wirusa i został usuniety". Nie można niczego pobrać z internetu poprzez przeglądarkę. Na komputerze był problem chyba z ZeroAccess (Nie jestem włascicielem komputera tylko pomagam znajomemu). System Windows Vista 32-bit. Proszę o pomoc w reanimacji komputera. ````````````````` Ponieważ czas naglił uruchomiłem SpyHuntera, mbar oraz AdwCleaner. Nie wiem na ile system jest poturbowany po tych zabiegach ale główny problem zniknął i mogę już pobierać pliki. Okazało się że ZeroAccess jeszcze siedział na kompie. Doczytałem również, że Picasso ma pewne problemy zdrowotne tak więc nie będę zawracał już głowy. W najgorszym wypadku gdyby coś dalej szwankowało zrobię format. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 cyniu123, proszę o dostarczenie danych konkretyzujących co jest w systemie: - Komplet obowiązujących logów: FRST / OTL / GMER - Ddatkowy z Farbar Service Scanner. - Raporty wszystkich używanych narzędzi, by było wiadome co było usuwane. Logi AdwCleaner są w folderze C:\AdwCleaner. W kwestii użytych narzędzi: SpyHunter to skaner wątpliwej reputacji, stosujący metody wabienia i nacisków, by wmanipulować w zakup produktu. . Odnośnik do komentarza
cyniu123 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Wszystkie logi były załączone ale z przyczyn czasowych musiałem zdecydować się na format i logi usunąłem aby nie zaśmiecać forum. Co do Spyhunter-a to wezmę sobie do serca podpowiedź na przyszłość. Jeszcze dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi