adamo85 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam! Gdy szperałem sobie po internecie, nagle wyskoczył mi komunikat, że policja mi zablokowała komputer , że znają mój ID kompa i że wszytskie dane w komputerze są zaszyfrowane. A żeby odblokować powinienem wpłacić 500 zł. Odrazu mi sie dziwne wydało, bo policja coś takiego nie ma prawa robić, wiem bo mam w rodzinie policjanata. NIe ważne, troche się zestersowałem że mam wirusa i to na kompie w pracy :-/ Gdy to mi się wyświetliło i nie mogłem tego wyłączyć to wyłączyłem całkowicie komputer po przez przycisk na obudowie. Gdy właczyłem na nowo, wydaje mi się że wszytsko jest w porządku, interenet działa, wszytskie programy też, ale wolałbym to sprawdzić czy coś mi w komputerze nie siedzi i za jakis czas sie odezwie. Doczytałem, że na szczęście ten wirus nic nie usuwa , ma tylko wystraszyć i naciągnąć na kase. Słyszałem też o programmie COMBOFIX i dlatego tu jestem i potrzebuje pomocy. Chce sprawdzic komputer a w razie potrzebu usunąć tego wirusa jeśli jest w komputerze. Proszę o pomoc. Przepraszam za pisownie :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam,zapoznaj się prosze z zasadami działu:1. https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wa%C5%BCne-zak%C5%82adanie-tematu-obowi%C4%85zkowe-logi/2. https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-2-wa%C5%BCne-oprogramowanie-emuluj%C4%85ce-nap%C4%99dy/3. https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-1-wa%C5%BCne-u%C5%BCytkownicy-uprawnieni-do-pomocy/Przeczytaj wszystko dokładnie by niczego nie popsuć.Dołącz resztę wymaganych logów.Po wrzuceniu logów nie dokonuj już żadnych zmian na kompie - logi muszą być aktualne.Jeśli z czymś bedzie problem - pisz w poście.Jak coś nie bedzie chciało sie uruchomić - to odpal system w trybie awaryjnym i wtedy zrób logi.Przeczytaj dokładnie info na temat GMERa - zwłaszcza jeśli masz windows XP - jak komp zwolni to pewnie przestawiło sie DMA na PIO (masz o tym info przy instrukcji GMER).Jak coś zmieniasz w poście to używaj opcji EDYTUJ by był porządek Odnośnik do komentarza
adamo85 Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Już wczoraj poczytałem. Kiedy mam wrzucic logi? Jak jakiś moderator się do mnie odezwie?? Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 jak zrobiłeś to je wrzuć, jak ktoś będzie miał czas to zobaczy Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 adamo85, nie pyta się "kiedy wrzucić logi", one miały być załączone obowiązkowo już w pierwszym poście. Logów konsekwentnie nadal brak. Przy braku reakcji temat pójdzie do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi