matej Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam uprzejmie Nowy dysk Seagate Barracuda 1TB, model ST1000DM003, zamierzałem na nim zainstalować Windows 7, a ponieważ ważne rzeczy na nim będą, to profilaktycznie sprawdziłem go MHDD. No i otrzymałem następujące wyniki (poniżej fotki ekranów i jeszcze na koniec sklejany zrzut ekranu z HDTune ze SMART dysku). Powiem szczerze, że nie wiem co o tym sądzić, dysk wyjęty z woreczka, nie miał jeszcze nawet założonej partycji. Dla uwiarygodnienia włożyłem go do innego komputera, ale wyniki skanowania MHDD są podobne (po przeskanowaniu 10% powierzchni około 80 sektorów >150ms). Czy zatem reklamować ten dysk?PozdrawiamMaciej Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Myślę, że nie musisz się tym przejmować obecnie. A te 150ms może się z czasem zmniejszyć po pewnym czasie pracy dysku - mechanika musi się ułożyć. MHDD trwa długo a kontrolne testy możesz wykonywać HDTune - Benchmark - te żółte kropeczki to czasy odczytu a wykres obrazuje transfer. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi