Tarwater Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam wszystkich, na tym samym kompie mam dwa Windowsy 7 x64 Pro, na dwu różnych dyskach SSD (zabezpieczenie przed katastrofą, która właśnie miała miejsce). Jeden z systemów uległ właśnie uszkodzeniu w wyniku przerwy w zasilaniu. Objawy jak w tytule: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK. Uruchomiłem drugi system, sprawdziłem dysk z tym padniętym systemem, przeskanowałem go checkdiskiem, który znalazł parę błędów i je naprawił, sprawdziłem dane na tym dysku - są czytelne ale niestety system postawiony na nim dalej nie wstaje. No i mam pytanie - jak sprytnie wykorzystać fakt, że mam dwie regularnie aktualizowane windy na ty samym kompie (ten sam hardware i stan aktualizacji) przy naprawianiu tego padniętego systemu? nie chcę go naprawiać nakładkowo, bo to zawsze dodatkowa robota z przygotowaniem dysku instalacyjnego (moja instalka jest bez SP1) a potem ze sterami - czy ktoś ma pomysł jak szybko przywrócić sprawność systemu bez ponownej instalacji w sytuacji opisanej powyżej? z góry dziękuję za wszystkie sensowne pomysły pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Tarwater Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 ktoś coś? Odnośnik do komentarza
Tarwater Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 up! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi