Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Powinien wystarczyć zwykły reset modemu. Wyjmij modem z usb, wyłacz kompa podepnij modem i uruchom ponownie. Ale sytuacja jest taka, że program made in Orange pokazuje co potrafi. A potrafi jedno: robić błedy wchodzić w konflikt z innymi aplikacjami. Czyli już na starcie masz problemy. A mówiłem - po co kopać się z koniem? Spróbuj tej porady, i nie ma znaczenia że nie jest dokładnie na temat Orange KLIK Na marginesie: programik TopNetInfo załatwia takie błedy od ręki. Prostszym wyjściem będzie konfiguracja nowego połaczenia, w celu sprawdzenia czy na innym łączu też pojawi się bład. Ale bez użycia programu Orange. Jeśli na nowej konfiguracji modem uzyska połączenie - stare należy usunąć. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Jeszcze można pójść podobną ścieżką jak wyżej Belfegor zaproponował. http://www.luxnet.info/bledy/blad-720/?PHPSESSID=8c8ca33c36da7adb8b7eda762e9435e8 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Można, pewnie że można. Najprościej w tej sytuacji utworzyć nowe połączenie. Modem jest zalogowany do sieci. Bez żadnych programów musi połaczyć się z netem. Jeśli komputer korzysta z innych połaczeń w tym samym czasie powinny zostać wyłaczone, (dla pewności że nic nie zakłóca pracy modemu). Odnośnik do komentarza
Anissa Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Powinien wystarczyć zwykły reset modemu. Wyjmij modem z usb, wyłacz kompa podepnij modem i uruchom ponownie. Gdyby to było takie proste, to już dawno bym miała to z głowy. Spróbuj tej porady, i nie ma znaczenia że nie jest dokładnie na temat Orange... Na razie testowałam wynalazki w stylu MS FixIt, TCPIP Repair oraz WinsockXPFix. Wszystkie niby wykonują się poprawnie i robią co mają robić, niestety błąd 720 jak był tak jest nadal. Jutro ją przeanalizuję i postaram się wdrożyć. Dam znać. Na marginesie: programik TopNetInfo załatwia takie błedy od ręki. Prostszym wyjściem będzie konfiguracja nowego połaczenia, w celu sprawdzenia czy na innym łączu też pojawi się bład. Ale bez użycia programu Orange. Jeśli na nowej konfiguracji modem uzyska połączenie - stare należy usunąć. Jutro po pracy jak się wyśpię postaram się z TopNetInfo dokładniej zapoznać i stworzę do testowania ręcznie takie połączenie. Jeszcze można pójść podobną ścieżką jak wyżej Belfegor zaproponował. Jak wyżej napisałam. Niestety, te wynalazki działają i odnawiają protokół i stos TCP, ale błąd 720 niestety nie znika :-( Chyba to nie siedzi w TCP bo podpięty do sieci firmowej kablem albo przez WiFi i firmowy akces point nie ma żadnych problemów. Postawiłam wszystko w identyczny sposób (instalacja cicha) na laptopie znajomego z Win XP, na którym nigdy coś takiego nie było instalowane. Po podaniu PINU idzie z palca i Orange Free łączy się bez problemu. Ki diabeł... Edytowane 28 Października 2013 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi