Pacjent Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Komputer chodzi bardzo wolno, foto w załączniku.Próbowałem odinstalować te trzy rzeczy, ale nic nie skutkuje. Dodatkowo w panelu sterowania jest pusta ikona. Teraz są 3 jakieś kanały IDE, a wcześniej był Podstawowy i pomocniczy. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zaktualizuj sterowniki do chipsetu. Brak info dyskach w systemie . Podaj przynajmniej System Summary z HWInfo. Link w Zasadach działu. Odnośnik do komentarza
Pacjent Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Nie wiem jak zaktualizować sterowniki do chipsetu Podaje info z HWinfo. Czy to ja coś popsułem, że te kontrolery się tak poprzestawiały? Jak przywrócić do poprzedniego stanu? by był podstawowy i pomocniczy kanał IDE? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Spróbuj wewnątrz Kontrolery dysków - klik na każdy i odinstaluj. Nie restartuj. Następnie usuń ukryty (normalnie) plik C:\Windows\Inf\INFCACHE.1. Dopiero wówczas restart. Powinno się wszystko odbudować. Odnośnik do komentarza
Pacjent Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jeden z tych trzech Kanałów IDE nie chciał się odinstalować. Pominąłem, usunąłem INFCACHE.1 - kanały wróciły ale nadal coś jest nie tak, nadal jest Kanał IDE, jest już podstawowy z Ultra DMA, ale pomocniczy ma "nie dotyczy" dodatkowo na dysku C:/ są jakieś foldery których nie znam: GvTemp, dfu.log możliwe że w systemie są znowu jakieś śmieci (komp rodzinny) czy zrobić logi i wrzucić tutaj? czy osobny temat w DPD zakładać? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Wg mnie jest poprawnie a ten kanał ide to może być skutek instalacji niewłaściwych sterowników. Pliki i foldery raczej dotyczą normalnych operacji na systemie. Odnośnik do komentarza
Pacjent Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 AKTUALIZACJA: teraz kanały wyglądają tak jak na zdjęciu: Kontrolery 2 - samo się zmieniło. Odnośnik do komentarza
Pacjent Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jeżeli chodzi o nowe sterowniki to znalazłem tylko takie. Nie da się pobrać całej paczki jak klikam po prawej antywirus blokuje. Co mam pobrać z listy, aby nadpisać stare sterowniki. http://www.driverscape.com/manufacturers/medion/laptops-desktops/ms-7091/236 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Faktycznie jest problem ale spróbuj skorzystać z Live Update - KLIK. Odnośnik do komentarza
Pacjent Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Gdy włączam Live Update wyskakują mi errory zdjęcia załączone poniżej. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Prawdopodobnie kompletny brak wsparcia dla płyty. Pozostaje bazowanie na sterownikach systemowych, które masz zainstalowane. Odnośnik do komentarza
Pacjent Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Coś mogę jeszcze zrobić? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 MU w zasadzie nie sygnalizuje błędów (karta sieciowa - pewnie nie używasz). Możesz na poszczególnych kontrolerach kliknąć PPM - Właściwości - Sterownik - Informacje. Tylko kontrolnie. Jeżeli nie masz problemów z systemem to zostaw tak. Próby aktualizacji sterowników mogą spowodować większe problemy niż korzyści. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi