Robert13 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dzień dobry.Sytuacja wyglądała tak, był zainstalowany ESET SMART SECURITY 7, ale nie włączyła się ochorna- HIPS- W czasie rzeczywistym- Oraz ochrona pocztyPrzez to że ESET był "uszkodzoy" nie można było nawiązać połączenia intereteg u, w czasie jego działania dostawłem komunikaty o trojanie wprocesietaskhost.exe i o tym ze zagrożenie zostało usunięte. Próba naprawy ESET nie powiodła się, wieć go odinstalowałem i uruchomiłe:1. Wyłączyłem przywracanie systemu2. Recznie skasowałem katalog TMP3. Malwarebytes Anti-Rootkit BETA 1.07.0.1009 (log w załączniku system-log.txt)4. Uruchmiłem 1 raz GMER (log w załączniku GMER.txt) 5. Uruchomiłem TDSSKiller (logi w załączniku)6. Uruchomiłem ponownie GMER (log w załączniku GMER2.txt) 7. Skanowanie FRS (Wszytskie opcje) 8. Skan OTL 9. Ponowane instalcja ESET SMART SECURITY 7 system-log.txt GMER.txt TDSSKiller.3.0.0.25_13.03.2014_13.53.15_log.txt TDSSKiller.3.0.0.25_13.03.2014_13.55.03_log.txt TDSSKiller.3.0.0.25_13.03.2014_14.07.49_log.txt GMER2.txt Addition.txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Log z FRST został wykonany niezgodnie z instrukcją. Sekcje Drivers MD5 i List BCD nie mają być zaznaczone. W systemie był rootkit Necurs, który został usunięty przy udziale TDSSKiller. W podanych tu raportach brak już oznak infekcji. Tylko drobne działania do wykonania: 1. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing. HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\12661454.sys => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\49119199.sys => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\12661454.sys => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\49119199.sys => ""="Driver" Reg: reg add "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /v DefaultScope /t REG_SZ /d {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. Przewdstaw wynikowy plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi