Asia Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam Nie mam pojęcia, z jakiej przyczyny zacina system. Dzieje się to, co parędziesiąt sekund czasem, co kilka minut. System zawiesza się na pół sekundy do dwóch sekund. Jest to chociażby uciążliwe podczas słuchania samej muzyki gdyż jest zgrzyt... Zużycie procesora jest minimalne. C:\WINDOWS\system32\svhost.exe - to jest moja aplikacja. W załączniku logi z otl i autoruns. Pozdrawiam Edit: podczas zacinania, nie rusza się nawet kursor Edit2: W "Podglądzie zdarzeń" (eventvwr.msc) występują błędy z każdym przycięciem: Urządzenie \Device\Ide\IdePort1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. AutoRuns.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Użyłam tego http://winhlp.com/tools/resetdma.vbs oraz sprawdziłam taśmy przy dysku i problem chyba ustąpił. Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 problem powrócił, w logach nadal: Urządzenie \Device\Ide\IdePort1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Na liście programów masz CrystalDiskInfo > pokaż obrazek smart z tego programu. Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 w zalączniku Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zrób kopie danych i szykuj sie do zmiany dysku. Masz gwarancje na sprzęt? Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 już dawno po gwarancji, jak długo jeszcze dysk uciągnie ? kilka tygodni, miesięcy ? jaki dysk warto kupić teraz? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 jak długo jeszcze dysk uciągnie ? kilka tygodni, miesięcy ? nie ma na to pytanie odpowiedzi. Moze paść jutro i za dwa miesiące i za rok. jaki dysk? http://www.morele.net/dysk-western-digital-black-3-5-500gb-sata-600-7200rpm-64mb-cache-wd5003azex-486603/ Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 tak z ciekawości czym on się różni np od http://seagate.strefamarek.allegro.pl/seagate-1-tb-barracuda-64mb-sata-iii.html ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Pojemnościa. Producent - nie mam zaufania do Seagate. Korzystam z takiego dysku i bardzo sobie chwalę. Oczywiście mówimy cały czas o dysku do PC a nie do laptopa. Rozumiem że atrakcyjna wydaje Ci się cena? Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Oczywiście do PC. No tak cena Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Cena to trochę za mało. Poszukaj modelu który podałem w innej, korzystniejszej ofercie. Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 ok, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Mam jeszcze pytanie czy do tego dysku muszę mieć kabel sata III? bo mam zwykły SATA: Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dysk który masz - Seagate ST3500320AS wyposażony jest w interfejs Serial ATA II ((3 Gb/s).Belfegor proponuje dysk posiadający interfejs: SATA III (6 Gb/s).Nie wiadomo jaki kabel posiadasz, bo są obu rodzajów a wyglądem się nie różnią. Jeśli masz obsługujący SATA II to ograniczy on możliwości nowego, szybszego dysku.Na ten temat: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi