tomaszz1975 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Zrobione Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 A spróbuj post #41 - Klik na Administrators(Tomek\Adminstrators) - Czy pojawi się Zmień Uprawnienia na dole? Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Moge edytowac Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 To pokaż co możesz zmienić. Klik w Edit. Druga belka - zmień This folder na coś typu All child i OK. To samo powinieneś zrobić dla konta SYSTEM. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Zrobione Chcialbym zapytac co z watkiem niepoprawnego volumina? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Jest dobrze. Wykonaj restart kompa i zobacz jakie efekty. Masz dostępny ten dysk? Volumin - a jak myślisz co teraz naprawiamy? Ten z postu #25 to prawdopodobnie dysk z W7. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dysk nie jest dostepny, robie restart Po restarcie bez zmian Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 No cóż. Obawiam się, że to skutek działań XP. Chyba czas zrobić to co sugerowałeś - W7. Ale to już nie dzisiaj bo konieczne są przygotowania. Wykonaj jeszcze jedną rzecz. W BIOS zmień tryb pracy kontrolera na AHCI i postępuj zgodnie z sugestiami. Prawdopodobnie system zainstaluje nowe urządzenia (dyski) i zaproponuje restart ponowny. Po ustabilizowaniu systemu napisz jak jest. Jeżeli system nie ruszy - wracasz do BIOS i zmieniasz na IDE. Oczywiście cały czas jest temat W8. Szykuj usuwanie - przeniesienie danych z dysku z XP do dalszych działań. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Jeszcze się powstrzymajcie z innymi działaniami. tomaszz1975 Jedyne swiatelko w tunelu to dzialajacy tryb administrator w cmd z dostepem do zawartosci dysku. Skoro z poziomu cmd uruchomionego jako Administrator możesz wejść na dysk, to jest to problem uprawnień. Widać to zresztą na obrazku w poście #41, te uprawnienia są okrojone i brakuje określonych grup. Grupa Administratorzy już była na liście, stąd działał wgląd via cmd. Ale Twoje konto użytkownika przy czynnym UAC, nawet jeśli jest typu administracyjnego, jest miksem konta zwykłego z administratorskim. Sama grupa Administratorzy na liście nie załatwi dostępu z poziomu eksploratora. Jest wymagana także grupa Users (lub ewentualnie Twoje konkretne konto). Wejdź do ustawień Advanced z posta #55: - Klik w Change i zmień Właściciela z Administrators na swoje konto. Uprzednio próbowany "Tomek" (post #39) to nazwa komputera a nie konta, dlatego zgłaszało braki obiektu. Nazwa konta jest tu nieznana dla nas, masz wpisać nazwę swojego konta w Windows. Po zatwierdzeniu akcji zaczynasz dodawać grupy: - Klik w Add > Select a principal > wpisz Users (pojawi się lista z podpowiedziami i ponownie wybierasz Users) > typ ustaw na Allow > wybierz "This folder, subfolders and files" > zaznacz Full control (dla dysku E jest Read & Execute) - Klik w Add > Select a principal > wpisz Authenticated Users (pojawi się lista z podpowiedziami i ponownie wybierasz Authenticated Users) > typ ustaw na Allow > wybierz "This folder, subfolders and files" > zaznacz wszystkie pola z wyjątkiem Full control. Wszystko zatwierdzasz. Reset komputera nie jest wymagany, by sprawdzić czy masz dostęp. . Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Witam serdecznie, Happy days!!! Dziekuje za pomoc z calego serca Picasso oraz wieslaw531 Teraz juz chyba zostalo odzyskanie usunietych danych. Zadanie domowe odrobione, ahci juz jest w m. urzadzen. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Teraz juz chyba zostalo odzyskanie usunietych danych. Widzę sporą różnicę w zajętości dysku. Popatrz czego brakuje. Dodatkowo w Właściciel dla D zmień na SYSTEM. Tak jest domyślnie. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Tak przy okazji mam taka wiadomosc za kazdym razem. Sukcesywnie anuluje. Nie bardzo wiem, gdzie mam zmienic wlasciciela. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Zrobione Zapomnialem nie pisac posta pod postem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) NO. Na razie nie oczyszczaj kosza. Zmiana właściciela dla D - Właściwości - Zabezpieczenia - Zaawansowane - Właściciel. Popatrz na dysk F - tam też masz problem. Edytowane 14 Marca 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Wiem, po skopiowaniu danych pod xp64 I uruchomieniu win 8.1 nastapilo skanowanie dysku e I wyczyscilo wiekszosc przeniesionych filmow. Teraz zobaczylem, ze f. Tam akurat nie ma problem, ten dysk jest po prostu pelny. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Po przejściu na AHCI zapomnij, że odpalisz XP. Dysk do skopiowania danych i usunięcia partycji i najlepiej formatu. Czy utracone dane potrafisz odzyskać? Pokaż obrazek z MU - Widok - Widok wg połączeń i klikaj (pewnie) trójkąciki po lewej stronie dotąd aż znajdziesz wszystkie swoje dyski. Interesuje mnie pod co są podłączone - chodzi o nazwę kontrolera i na nim PPM - Właściwości - Sterownik. Prawdopodobnie masz sterownik MS a zalecana jest zmiana na sterownik producenta chipsetu. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Zrobione Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Zostajesz na W8.1? We wcześniejszym poście pomyliłem literki . Problem jest również z F a nie E. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Z jednej strony ten system mnie denerwuje, musze szukac narzedzi, ktore znam na pamiec, z drugiej strony lubie nowe wyzwania. Na pewno jest stabilny, no i jezeli sie zdecyduje bede musial kupic licencje. Decyzje podejme po zainstalowaniu Cubase oraz instrumentow VST(ale najpierw musze odzyskac filmy) . Na 7 wszystko smigalo, 8.1 mam na laptopie i chec wyprobowania nowego sytemu wziela gore nad rozsadkiem Wracajac do problem na F, moglbym poprosic o opisanie co jest z nim nie tak? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Popatrz na prawy obrazek z poprzedniego swojego posta. Ja tam widzę, że D: i G: nie chodzi z tego kontrolera. Co z F:? Wracajac do problem na F, moglbym poprosic o opisanie co jest z nim nie tak? Jest na czerwono. Masz do niego pełny dostęp? Edytowane 14 Marca 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Znalazlem, zmienilem nazwe z storage na WD2 Tak, mam do niego pelny dostep zarowno lokalnie jak I w sieci. P. Edyta Czy na tym etapie moge juz uruchomic rstudio, czy najpierw nalezy wykonac jakies testy? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 W takim razie koniec ? Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Nie, ja tylko chcialem zapytac czy przed proba odzyskania danych wpierw musze wykonac test dysku, co bys mi Kolego zalecil? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Testy to długotrwały proces. Pokaż dla każdego z nich SMART z HDTune. Jeżeli coś wyjdzie nie tak dla któregoś to wówczas testy jakie zalecę. Odnośnik do komentarza
tomaszz1975 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Zrobione Czy moj Seagate bedzie miec w najblizszej przyszlosci problem? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi