RysiekS Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam, potrzebuję pomocy pewnie padł mi dysk i chciałbym odzyskać dane lub jak się uda to go naprawić. Wyświetlił mi się taki komunikat (po kolejnym starcie). nazwa problemu StartRepairOffline podpis problemu 01: 6.1.7600.16385 podpis problemu 02: 6.1.7600.16385 podpis problemu 03: unknown podpis problemu 04: 215 podpis problemu 05: AutoFailover podpis problemu 06: 1 podpis problemu 07: BadDisk Wersjasystemu operacyjnego 6.1.7600.2.0.0.256.1 Identyfikator ustawien regionalnych 1045 Szczegóły sesji dysk systemowy =\ Device\harddisk0 katalog windows = C:\Windows Uruchomienie programu AutoChk = 0 liczba głównych przyczyn = 1 Przeprowadzony test: Nazwa: sprawdź aktualizacje Wynik: Ukończono pomyślnie. kod błędu = 0x0 Czas operacji = 78 ms Przeprowadzony test: Nazwa: Test dysku systemowego Wynik: Ukończono pomyślnie. kod błędu = 0x0 Czas operacji = 0ms Przeprowadzony test: Nazwa: Diagnoza awarii dysku Wynik: Ukończono pomyślnie. kod błędu = 0x0 Czas operacji = 717ms Znaleziono główną przyczynę : Zły dysk twardy.: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Z czego pochodzą te informacje? Lapek działa czy nie? Odnośnik do komentarza
RysiekS Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Z czego pochodzą te informacje? Lapek działa czy nie? Jak go uruchamiam, to jest plansza Trwa uruchamianie systemu Windows i na tym wisi i nic więcej się nie dzieje. Jak go wyłączę z przycisku, to włącza się naprawa systemu i potem sąte komunikaty, które zamieściłem. Odnośnik do komentarza
RysiekS Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Jak go uruchamiam, to jest plansza Trwa uruchamianie systemu Windows i na tym wisi i nic więcej się nie dzieje. Jak go wyłączę z przycisku, to włącza się naprawa systemu i potem sąte komunikaty, które zamieściłem. Nie wiem jaki mam twardy dysk, bo nie potrafię tego sprawdzić. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Sprawdź przy starcie czy załaduje sie tryb awaryjny (F8) Masz dostęp do kompa stacjonarnego? Odnośnik do komentarza
RysiekS Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 F8 mi odpala a komputer stacjonarny mam ale trochę zabytkowy ( a nawet znacznie zabytkowy) moja praca w trybie awaryjna kończyła się jak była komenda na wierszu C:\windows\system32> wówczas nie wiedziałem co wpisać i koniec zrobiłem jakąś płytę ratunkową, ale nie wiem jak to uzywać Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 moja praca w trybie awaryjna kończyła się jak była komenda na wierszu C:\windows\system32> wówczas nie wiedziałem co wpisać i koniec Czy Ty przypadkiem nie wybierasz trybu awaryjnego z wierszem polecenia? Jesli wybrałeś tryb awaryjny z wierszem polecenia wpisz notepad > klik enter powinien się otworzyć notatnik > z menu notatnika > Plik > Otwórz > powinien sie uruchomić Explorer komputer stacjonarny mam ale trochę zabytkowy ( a nawet znacznie zabytkowy) Stare komputery też mają złącza Sata. Możesz wyjąć dysk z lapka i podpiąć pod PC oraz wykonać skany dysku np HDTune. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi