fiksiu Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam Problem zaczoł się od skypa. Problemy z zalogowaniem. Jak zaczołem z tym walczyć,próba aktualizacji systemu,to okazało się że nie działa usługa update jak i defender nie daje się uruchomić. Problem też z dostępem do niektórych folderów. polecenie sfc /scannow też nie działa. Win 7 64bit Additi.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Shortcut.txt defoggerdis.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Zacznijmy od naprawy błędów: Application errors: ================== Error: (03/07/2014 10:27:39 PM) (Source: Windows Search Service) (User: ) Description: Usługa Windows Search nie może utworzyć nowego indeksu wyszukiwania. Błąd wewnętrzny <4, 0x8004117f, Nie można dodać projektu: C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\Projects>. Error: (03/07/2014 10:27:39 PM) (Source: Windows Search Service) (User: ) Description: Usługa Windows Search nie może otworzyć magazynu właściwości aparatu Jet. Szczegóły: 0x%08x (0x8004117f - Serwer indeksu zawartości nie może zaktualizować informacji albo uzyskać do nich dostępu z powodu błędu bazy danych. Zatrzymaj i uruchom ponownie usługę wyszukiwania. Jeżeli problem będzie się powtarzać, zresetuj i ponownie przeszukaj indeks zawartości. W niektórych przypadkach konieczne może być usunięcie i ponowne utworzenie indeksu zawartości. (HRESULT : 0x8004117f)) Start > polecenie uruchom > services.msc > znajdź na liście usługę Windows Search PPM na usługę > przestaw tryb startowy na > Wyłaczona > restart Uruchom Wiersz poleceń jako Admin i wpisz: sfc /scannow i klik enter. Zostaną spr. pliki systemowe. Pobierz: TFC - Temp Cleaner. Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. nie działa usługa update jak Jaka była informacja o błędzie? Pobierałeś ESET Smart Security z crackiem - instalowałeś go? Panel Sterowania-->Programy i funkcje - odinstaluj: słaby SpyHunter. Zamiast niego zainstaluj Malwarebytes Anti-Malware w zakładce ustawienia-->ustawienia skanera zaznacz PUP , PUM -->pokazuj i zaznacz przy usuwaniu. Wykonaj skan i zamieść log. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 muzyk75 Uruchom Wiersz poleceń jako Admin i wpisz: sfc /scannow i klik enter. Zostaną spr. pliki systemowe. vs. polecenie sfc /scannow też nie działa. fiksiu Temat przenoszę do działu Windows. To nie wygląda na problem infekcji, nie ma takich oznak. Są tu także tak jakby ślady zatajonego użycia ComboFix, który został odinstalowany (więc raportu brak, nie można ocenić co narzędzie robiło). Jak zaczołem z tym walczyć,próba aktualizacji systemu,to okazało się że nie działa usługa update jak i defender nie daje się uruchomić. Problem też z dostępem do niektórych folderów. polecenie sfc /scannow też nie działa. Opisz to dokładniej, jakie błędy widzisz przy uruchamianiu usług i SFC, o których katalogach bez dostępu mowa? Wstępnie: 1. Podaj log z Farbar Service Scanner. 2. Uruchom "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu": KLIK. Gdy narzędzie ukończy skan, skopiuj na Pulpit folder C:\Windows\Logs\CBS. Wszystkie materiały zzipuj, rzuć na jakiś hosting i podaj tu link do paczki. . Odnośnik do komentarza
fiksiu Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Dzięki za sugestie. Eseta miałem zainstalowanego ale wersje testową.Potem działał jakiś czas bez aktualizacji. sfc /scannow wykrywało błędy ale nie mogło ich usunąć. SpyHunter i ComboFix instalowałem niedawno-szukałem jakiejś przyczyny. Na tą chwile zrobiłem format i zainstalowałem xp. Ale już parę razy się zawiesił(avira go uwalała,usunąłem i na razie jest ashampoo) Więc skoro piszecie że nie było oznak infekcji to może to jakiś problem sprzętowy. Zobaczymy Niech system trochę pochodzi i się okaże czy będzie wywalał błędy. Jeszcze raz dzięki za pomoc. . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 sfc /scannow wykrywało błędy ale nie mogło ich usunąć. Następnym razem bądź więc precyzyjny, bo "polecenie sfc /scannow nie działa" jest rozumiane jako "narzędzie SFC nie działa", co jest zupełnie czym innym niż to, że narzędzie zgodnie ze swoją funkcją wykryło błędy. To, że SFC czegoś naprawić to odrębne zagadnienie, wtedy się prosi o CBS.LOG i dokładnie ocenia co jest uszkodzone i jak to naprawić ręcznie. Na tą chwile zrobiłem format i zainstalowałem xp. Ale dlaczego wybór archaicznego XP, dla którego wsparcie wygasa za miesiąc (KLIK)? . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi