GrzesPl Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam mam problem z windowsem XP nie włancza on się w normalnym trybie tylko w awaryjnym gdy klikam uruchom system windows normalnie ładuje się 4 razy i komputer się restartuje i tak w kolko a gdy wybiorę tryb awaryjny z obsługą sieci działa.Normalny tryb nie!! Próbowałem z F8 i wybrać ale nic nie zadziałało,płytki z windowsem nie mam. Dodam ze mój brat w niedziele gdy jeszcze komputer działał kliknął 3 razy żeby się komputer włąnczyl a ja wyłąnczyłem 3 razy.Dobrze oczekuję pomocy. Specyfikacja komputera : System :Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack 2 Zarejestrowano dla : Właściciel Komputer : AMD Sempron Processor 3000+ 1.61 GHz , 1.00 GB RAM koniec Jeszce jedno czy dało by się jakoś dodać ghz za darmo podkręcić albo coś? Dodam ze mam 14 lat.Dopiero w maju tego roku będę miał lepszy komputer. Do tego czasu mam ten ok czekam na pomoc . Shortcut.txt FRST.txt Addition.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Kolekcjonujesz adware. Poprzez Panel sterowania-->Dodaj / usuń programy - odinstaluj: BabylonObjectInstaller, BitGuard, Bonanza Deals, Bundled software uninstaller, Bundled software uninstaller, Claro Chrome Toolbar, Claro LTD toolbar, DealPly, Delta Chrome Toolbar, Delta toolbar, fst_pl_19, fst_pl_31, fst_pl_73, holasearch toolbar, HomeTab 5.7, IePluginService12.27.0.3326, Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks, OptimizerPro, PrivitizeVPN, RegClean Pro, SafeSaver 1.74, Search Assistant WebSearch 1.74, SearchNewTab, SkypEmoticons, Softonic toolbar on IE, SupTab, SweetIM for Messenger 3.7, SweetPacks bundle uninstaller, uTorrentControl_v2 Toolbar, WinZipper, Yontoo i Akamai NetSession Interface. Otwórz notatnik i wklej: Task: C:\WINDOWS\Tasks\BonanzaDealsLiveUpdateTaskMachineCore.job => C:\Program Files\BonanzaDealsLive\Update\BonanzaDealsLive.exeTask: C:\WINDOWS\Tasks\BonanzaDealsLiveUpdateTaskMachineUA.job => C:\Program Files\BonanzaDealsLive\Update\BonanzaDealsLive.exeTask: C:\WINDOWS\Tasks\EPUpdater.job => C:\DOCUME~1\ADMINI~1\DANEAP~1\BABSOL~1\Shared\BabMaint.exeTask: C:\WINDOWS\Tasks\GoforFilesUpdate.job => C:\Program Files\GoforFiles\GFFUpdater.exeTask: C:\WINDOWS\Tasks\schedule!567381930.job => C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\BetterSoft\OptimizerPro\OptimizerPro.exeTask: C:\WINDOWS\Tasks\ZoomExUpdaterTask{98D57C3D-FE5E-4DE5-A7F2-C572C2A61934}.job => C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Premium\ZoomEx\ZoomEx.exeAlternateDataStreams: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:24721E3CAlternateDataStreams: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:373E1720 Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Reset komputera. To pierwsza część czyszczenia. Jak wszystko wykonasz to załącz powstały Fixlog i nowe logi z FRST i Addition. Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ok zrobiłem to co kazałeś. Oto nowe logi z Fixlog , FRST i ADDITION. Komputer dalej nie działa normalnie tylko się resetuje podczas rozruchu , tylko tryb awaryjny . Addition.txt Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Start > polecenie uruchom > msconfig > enter zakładka BOOT.INI > sprawdź czy nie masz zaznaczonego na stałe SAFEBOOT Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Nie mam bo u mnie się nie da w ogóle tego zaznaczyć . Jest to nie aktywne całe to okienko z opcjami rozruchu! Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Cos ten muzyk nie sprzata systemu. Na razie odinstaluj z panelu programów śmieci AVG Security ToolbarBonanza DealsBabylonObClaro Chrome ToolbarClaro LTD toolbarDelta Chrome ToolbarDelta toolbarOptimizerProPrivitizeVPNsaafe asaaveearch Assistant WebSearch 1.74Softonic toolbar on IESupTabuTorrentControl_v2 ToolbarYontoo 1.10.02Akamai Net Sesion 2. Pobierz Adwcleaner > zamknij wszystkie przeglądarki > klik w Skanuj > Potem zastosuj opcje Usuń. http://general-changelog-team.fr/outils/289-adwcleaner 3. zrób po usuwaniu restart i nowy skan FRST Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Połowy z tych programów nie mogę skasować ponieważ wyskakuje komunikat : Nie można uzyskać dostępu do usługi Instalator Windows. Może mieć to miejsce , jeśli system Windows jest uruchomiony w trybie awaryjnym lub instalator Windows jest niepoprawnie zainstalowany. Skontaktuj się z działem Pomocy technicznej, aby uzyskać pomoc. Ale to co się dało usunąłem! Zastosowałem AdwCleaner, już jestem po restarcie komputera, lecz dalej nie działa Oto najnowszy skan FRST.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania /skrypt wklej: :OTLDRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\ComboFix\catchme.sys -- (catchme)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\xhunter1.sys -- (xhunter1)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\vtany.sys -- (vtany)O4 - HKLM..\Run: [fst_pl_19] C:\Program Files\fst_pl_19\fst_pl_19.exe ()O4 - HKLM..\Run: [fst_pl_31] C:\Program Files\fst_pl_31\fst_pl_31.exe ()O4 - HKLM..\Run: [fst_pl_73] C:\Program Files\fst_pl_73\fst_pl_73.exe ()O4 - HKLM..\Run: [mobilegeni daemon] C:\Program Files\Mobogenie\DaemonProcess.exe ():FilesC:\Documents and Settings\Administrator\Menu Start\Programy\Autostart\wostock416.exe ():Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Po restarcie pojawi sie log z usuwania > załacz go. 2. Edytuj w notatniku plik boot.ini > musisz mieć właczone ukryte pliki Plik znajduje się na partycji C. Przeklej jego zawartość. Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A gdzie zapisał się ten log z usuwania bo na pulpicie go nie mam . Gdy kliknąłem wykonaj skrypt wyskoczyło mi Plik lub katalog C:/$Mft jest uszkodzony i nie nadaję się do odczytu. Uruchom pogram CHKDSK . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Dobra zostaw log. Logi znajdują sie w katalogu C:\-OTL Na razie wykonaj chkdsk i podaj zawartość pliku boot.ini start > polecenie uruchom > cmd wklej komendę chkdsk c: /f /r potwierdź komunikat literką T > restart i czekasz cierpliwie aż skończy się sprawdzanie dysku Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ale ja już mówiłem ze mam tryb awaryjny !! I się wtedy nie włącza CHKDSK tylko od razu pulpit... Nie mogę wysłać loga bo wyskakuje na stronie ze nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików! To zawartość boot.ini: [boot loader] timeout=3 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons UnsupportedDebug="do not select this" /debug multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 to zmień parametry komendy chkdsk c: /r Nie mogę wysłać loga bo wyskakuje na stronie ze nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików! Musisz zmienic rozszerzenie plik z log na txt. > np. skan.txt Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 To zawartość boot.ini: [boot loader] timeout=3 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons UnsupportedDebug="do not select this" /debug multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Ok oto log Wpisałem tą drugą komendę do CHKDSK ale dalej się nie włącza 03062014_191952.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Otwórz plik boot.ini w notatniku i zapisz to co podałem niżej. A ten swój wpis usuń. [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Z menu plik > Zapisz. Restart i zobaczymy co się wydarzy. Strzelałeś Combofixem i zainstalowała sie konsola odzyskiwania systemu. Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ok wkleiłem to co podałeś, ale zero dalej to samo. Dobrze napisz co mam dalej robić a ja idę szybko do sklepu ! Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Pobierz Crystal Disk Info > wersje portable 32bit > uruchom program i daj obrazek z wszystkimi parametrami. http://www.hwinfo.com/download.php Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Oto link do obrazka:http://www77.zippyshare.com/v/99198617/file.html Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 wykonaj chkdsk w awaryjnym start > polecenie uruchom > cmd wklep komende chkdsk C: /p /r potwierdzasz literką T i restart > czekasz Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Gdy wpisuję tą komendę wyskakuje nieprawidłowy parametr - /p Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Dysk masz w kiepskim stanie. Mówiłem że ma być cała lista pokazana > wszystkie parametry w Cristal Disk Info. spróbuj zrobić chkdsk c: /r Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ma być chkdsk C: /f /r - są spacje. /p to odpalane z płyty w wierszu poleceń. Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Gdy to wpisałem wyskoczyło Typ systemu plików to NTFS . Nie można zablokować bieżącego dysku. Program CHKDSK nie może działać, ponieważ wolumin jest używany przez inny proces . Czy wolumin ten ma być sprawdzany przy następnym uruchomieniu komputera? Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ok teraz zadziałało co dalej? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Masz czekać aż skończy sprawdzać dysk Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Zresetowałem komputer wybrałem tryb awaryjny z obsługą sieci, oczywiście normalnie dalej nie działa . CHKDSK się nie włączył tylko od razu pulpit. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi