deredas Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam, mam taki problem. Przeglądam sobie internet jest na dowolnej stronie X czytam coś na niej, klikam odnośnik na kolejną stronę i jestem przerzucany na taką f.ssfiles.com/empty.html Źródło tej stronki: <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <script type="text/javascript" src="/resources/eden/green/lib/dQuery.js?cb=3"></script> <script type="text/javascript" src="JSONscript.js"></script> <script type="text/javascript" src="interopInnerAjax.js"></script> <script type="text/javascript"> DealPlyInteropInner.sendCommand("try{DealPly.reportNoPresentation();}catch(e){}"); </script> </head> <body> </body> </html> Moje pytanie brzmi - co to jest za strona. Dlaczego jestem ciągle przerzucany na tę stronę ? Nie ważne jakie strony przeglądam i tak zawsze jestem przerzucany na tę stronę. Czy to jest jakiś wirus ? Jak to usunąć ? Jest to mocno irytujące. Z góry dziękuję za pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Odinstaluj adware poprzez Panel sterowania-->Programy i funkcje - usuń: SaveSense i zbędnik od Apple - Bonjour Otwórz notatnik i wklej: Task: {42D3EE0A-F607-41F7-9D74-C9FC576B0377} - System32\Tasks\SaveSenseLiveUpdateTaskMachineUA => C:\Program Files (x86)\SaveSenseLive\Update\SaveSenseLive.exe [2014-01-20] (SaveSense)Task: {9BFE9E1D-6EBF-461E-8867-C26241CC7F5C} - System32\Tasks\SaveSenseLiveUpdateTaskMachineCore => C:\Program Files (x86)\SaveSenseLive\Update\SaveSenseLive.exe [2014-01-20] (SaveSense)Task: {DE602829-D16C-49A3-BC01-E95DA3525716} - System32\Tasks\SaveSense => C:\Users\Prezes\AppData\Roaming\SaveSense\UpdateProc\UpdateTask.exe [2013-04-12] ()Task: C:\Windows\Tasks\SaveSense.job => C:\Users\Prezes\AppData\Roaming\SAVESE~1\UPDATE~1\UPDATE~1.EXETask: C:\Windows\Tasks\SaveSenseLiveUpdateTaskMachineCore.job => C:\Program Files (x86)\SaveSenseLive\Update\SaveSenseLive.exeTask: C:\Windows\Tasks\SaveSenseLiveUpdateTaskMachineUA.job => C:\Program Files (x86)\SaveSenseLive\Update\SaveSenseLive.exeHKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blankBHO-x32: SaveSense - {0f21b1e5-5afc-43c9-9c66-515046e92ec2} - C:\Program Files (x86)\SaveSense\SaveSenseIE.dll (SaveSense)Handler: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - No FileS3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X] Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Reset komputera. Firefox-->Dodatki-->Rozszerzenia - odinstaluj: SaveSense Firefox reset: kliknij pomarańczowy napis "Firefox"-->"Pomoc"-->"Informacje dla pomocy technicznej'-->"Resetuj program Firefox" Chrome:Ustawienia > karta Rozszerzenia > odinstaluj: SaveSenseUstawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję Zresetuj ustawienia przeglądarki. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone.Ustawienia > karta Ustawienia > sekcja Wyszukiwanie > klik w Zarządzanie wyszukiwarkami > skasuj z listy śmieciZresetuj cache wtyczek. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. Pobierz ADW-Cleaner: http://www.fixitpc.p...zi-usuwających/ Po uruchomieniu kliknij "szukaj" , po zakończeniu skanu "usuń". Reset komputera. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: http://www.fixitpc.p...lizujące-temat/ Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. Załącz powstały Fixlog i nowe logi z FRST i Addition. Odnośnik do komentarza
deredas Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Dziękuję za szybką pomoc. Czy te zabiegi pozwolą na usunięcie tej niechcianej strony ? Czym jest ta strona ? Wiesz może ? Fixlog.txt AdwCleanerS0.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 DealPlyInteropInner.sendCommand Tak działa adware, podmienia strony startowe itp. Więcej o tym tu: https://www.fixitpc.pl/topic/19809-portale-z-oprogramowaniem-instalatory-na-co-uwa%C5%BCa%C4%87/ Zaktualizuj Java do wersji 7u51 Odnośnik do komentarza
deredas Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ok zrobiłem update. Coś jeszcze należy zrobić ? Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Występują jeszcze jakieś problemy ? Jak nie, to koniec. Odnośnik do komentarza
deredas Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Wydaje mi się, że od momentu jak zrobiłem to czyszczenie to strony się dłużej wczytują - zwłaszcza grafiki (chyba flash to sie nazywa). Dopóki nie aktualizowałem Javy do tej wersji 7u51 to internet śmigał ładnie. Po aktualizacji coś wolniej to chodzi. Można jakoś to sprawdzić / poprawić ? Dziękuję za pomoc przy usunięciu tej stronki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi