muszka Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Witam, mam problem z moim PC, a mianowicie w menadżerze zadań pokazuje użycie dysku i jest ono ciągle na niecałe 100%, uruchomię przeglądarkę i jest 100%, komputer się zaczyna mulić i przywieszać ;/ Skanowany Nortonem IS i nic nie znaleziono, żeby był jakiś wirus. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Jaki to system? Ile masz pamięci RAM? Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 win 8, 4GB ddr2 Patriota A, mam takie pytanko jak można podkręcić pamięć ram? mam dodatkowe chłodzenia w obudowie wiec nic nie powinno im się stać gdy nieraz się doda im troche moc. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Spróbuj wyłączyć dwie usługi: wstępne ładowanie do pamięci i windows search. Podobno powodują ciągłą pracę dysku, a korzyści z ich używania są umiarkowane. Choć i tak trudno mi sobie wyobrazić, żeby powodowały 100% użycie dysku. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ja myślę, że problemem może być nie tyle infekcja co śmieci zassane z internetu obciążające system. Zastosuj się do zasad działu pomocy doraźnej i podaj logi wg. wymagań. Poczekaj cierpliwie na ocenę Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Wybaczcie ale z powodu wyjazdu nie było mnie w domu. Poniżej załączone pliki z OTL. Komputerowi przydałby się format bo dawno temu nie był robiony lecz mam tak dużo ważnych rzeczy na nim, że formatowanie na razie odpada. A czy może być to spowodowane tym, że wysiada dysk? Już jeden mi wymienili po tym jak wysiadł. (niestety gwarancja już minęła) OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 A czy może być to spowodowane tym, że wysiada dysk? Moze. Masz uszkodzoną strukturę plików. Error - 2014-03-09 08:42:07 | Computer Name = Michał | Source = Ntfs | ID = 55 Description = Wykryto uszkodzenie w strukturze systemu plików woluminu ??. Główna tabela plików (MFT) zawiera uszkodzony rekord pliku. Numer odwołania do pliku: 0x9000000000009. Nazwa pliku: „”. Error - 2014-03-10 08:01:52 | Computer Name = Michał | Source = disk | ID = 262155 Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR4. Wykonaj najpierw chkdsk start > polecenie uruchom > cmd wklep komendę chkdsk c: /f /r klik enter > potwierdź komunikat literką T i uruchom ponownie system. Czekaj cierpliwie na zakończenie pracy chkdsk 2. Jak juz zakończy wejdź do systemu i przedstaw obrazek z programu HDTune > zakładka health wiecej informacji o sprawdzaniu dysku HDTune znajdziesz w dziale Hardware Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi