Daro123 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Witam. Mam problem, mianowicie od dzisiaj zaczęło mi na każdej stronie wyskakiwać kilka reklam, które nie pojawiały się nigdy wczesniej. Nawet tu na forum. Myślę, że jakiś syfek siedzi mi w kompie. Skanowałem kompa malwarebytes i pousuwalem co bylo. Tak samo eset online skanerem. Dodaje logi i z góry dziękuje za pomoc. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Poprzez Panel sterowania-->Programy i funkcje - odinstaluj adware: FindRight Otwórz notatnik i wklej: Task: {35D5EE9B-76E0-45AA-B4BC-414149F0235F} - \YourFile Update No Task FileTask: {778D7911-57F7-4D0B-81F6-A29E02C7C678} - System32\Tasks\Game_Booster_Startup => C:\Program Files (x86)\IObit\Game Booster 3\gbtray.exeHKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blankHKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blankStartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exeSearchScopes: HKCU - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =FF user.js: detected! => C:\Users\ja\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\06xrl5kh.default-1352746516951\user.jsS3 EagleX64; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleX64.sys [X]S3 gdrv; \??\C:\Windows\gdrv.sys [X]S3 GPU-Z; \??\C:\Users\ja\AppData\Local\Temp\GPU-Z.sys [X]S3 RHDISK_AMD64; \??\F:\_rohos\RHDISK_AMD64.SYS [X]S3 vtany; \??\C:\Windows\vtany.sys [X]S3 WinRing0_1_2_0; \??\C:\Program Files (x86)\IObit\Game Booster 3\Driver\WinRing0x64.sys [X]C:\Users\ja\Downloads\winrar-x64-501pl(dobreprogramy.pl).exe Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Reset komputera. Firefox reset: kliknij pomarańczowy napis "Firefox"-->"Pomoc"-->"Informacje dla pomocy technicznej'-->"Resetuj program Firefox" Firefox-->Dodatki-->Wtyczki - usuń nie działające: pandonetworks.com Chrome:Ustawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję Zresetuj ustawienia przeglądarki. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone. Ustawienia > karta Ustawienia > sekcja Wyszukiwanie > klik w Zarządzanie wyszukiwarkami > skasuj z listy: babylon.com, Search the web, search.babylon.comZresetuj cache wtyczek. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. Pobierz ADW-Cleaner: http://www.fixitpc.p...zi-usuwających/ Po uruchomieniu kliknij "szukaj" , po zakończeniu skanu "usuń". Reset komputera. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: http://www.fixitpc.p...lizujące-temat/ Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. Załącz powstały Fixlog i nowe logi z FRST i Addition. Odnośnik do komentarza
Daro123 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Dziękuje, reklamy już nie wyskakują. Załączam logi. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Zaktualizuj Adobe Reader do wersji 11 ( pobierz instalator AR 11 - starą wersję odinstaluj ), Java do wersji 7u51 (64-bit), CCleaner. Error: (03/04/2014 04:35:05 PM) (Source: WinMgmt) (User: )Description: //./root/CIMV2SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 990x80041003 Usunięcie tej usterki - zobacz tu: http://support.micro...b;en-US;2545227 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi