dontpanic Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam na moim komputerze jest jakiś wirus. Objawia się tym, że gdy np. gram okno gry staje się nieaktywne, wtedy muszę nacisnąć prawy przycisk, niezależnie co robię, przeglądam serwisy od czasu do czasu główne okno staje się nieaktywne. Są dni gdy nie dzieje się nic, są gdy mam tak co chwilę. Ostatnio zaczął się pojawiać komunikat (w załączniku) chociaż żadna przeglądarka się nie była włączona. Przesyłam obowiązkowe logi pozdrawiam!FRST.txt Addition.txt Extras.Txt gmer.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 nikt nie pomorze ? przecież wysłałem raporty Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 musimy poczekac bo picasso jest niedostepna Odnośnik do komentarza
Hotex Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Ja czekam już na odpowiedź do mojego postu, ponad miesiąc, więc musisz uzbroić się w cierpliwość, takie są to uroki czekania na tym portalu.... Co do tego wirusa, to niezłego skubańca złapałeś, Ciekaw jestem jak ci wlazł do kompa? Z tego co widzę: Java 6 Update 26 - lepiej postaraj się o nowszy model. TeamViewer 8 - jest już nowsza aktualizacja. Opera i Firefox - na wszelki wypadek sprawdź aktualizacje. McAfee - po co ci ten śmieć? DAEMON Tools - nie czytałeś że trzeba go odinstalować, gdyż koliduje z wynikami logów? Google Chrome - do zaktualizowania. Adobe Flash Player 10 ActiveX, oraz Adobe Flash Player 10 Plugin - rozważ aktualizację, to samo tyczy się Adobe Reader 9.0.1 - do aktualizacji. Shortcut.txt - zapomniałeś go odhaczyć. On jest tylko po to, by wiedzieć gdzie znajdują się programy. Ogólnie jest zbędny. Z tego co zauważyłem, pełno Errorów, ale ja ci nie pomogę, bo nie wiem jak. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 czekasz długo ale było info że to może potrwać, poza tym, Twój komp nie miał na tamtym etapie infekcji, więc nie pisz ze sie długo czeka bo jak jest coś poważnego do nie czeka się długo Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 na razie odinstalowałem DAEMON Tools i McAfee. czekam na powrót picasso pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Poprzez Panel sterowania-->Programy i funkcje - odinstaluj: Video Converter Packages, Bonjour Otwórz notatnik i wklej: HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://www.google.com/ieCHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTIONHandler: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - No File Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Reset komputera. Chrome:Ustawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję Zresetuj ustawienia przeglądarki. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone.Zresetuj cache wtyczek. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: http://www.fixitpc.p...lizujące-temat/ Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. Pobierz Malwarebytes Anti-Malware ( free )https://www.malwarebytes.org/ w zakładce ustawienia-->ustawienia skanera zaznacz PUP , PUM -->pokazuj i zaznacz przy usuwaniu. Załącz powstały Fixlog i nowe logi z FRST i Addition i MBAM Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 wszystkie kroki wykonane, przesyłam raporty. P.S. wcześniej ktoś doradzał żebym zaktualizował niektóre programy bo mam starsze wersję. jaki ma to związek z wirusami ? pozdrawiam Addition.txt FRST.txt Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 MBAM coś znalazł ? Nie załączyłeś logu. Zaktualizuj Adobe Reader do wersji 11, Java do wersji 7u51 - pobierz instalatory, a stare wersje odinstaluj, Flash Player do wersji 12 P.S. wcześniej ktoś doradzał żebym zaktualizował niektóre programy bo mam starsze wersję. jaki ma to związek z wirusami ? Zwiększa bezpieczeństwo. Nowsze wersje mają załatane luki, które straszyły w poprzednich wersjach. Jak teraz działa komputer ? Odnośnik do komentarza
Hotex Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Rucek To że nie było na moim etapie infekcji, nie znaczy że nie czekasz długo. Może w twoim przypadku gdzie miałeś infekcję, czekałeś krótko. Ja jeszcze do tej pory czekam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi