kosmitka Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam. Od pewnego czasu mam problem z nagłym zwalnianiem działania komputera, wtedy praktycznie nie mogę otworzyć żadnego programu i nie da się pracować w programach już otwartych. Następuje to w dosyć nieoczekiwanych momentach ( nie zauważyłam żeby to dotyczyło jakiegoś konkretnego programu), czyli czasami używam kompa kilka godzin i nie ma problemu, a czasami wystarczy go włączyć i popracować kilkanaście minut. Przy takim "zacięciu się" kompa muszę go wyłączyć, a po ponownym włączeniu znowu wszystko działa poprawnie, aż do następnego razu... Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Extras.Txt OTL.Txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt GMERR.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Podejrzanym może być firewall Comodo. W zakładce Hips --> wyłącz go testowo i zobacz jak działa komputer. Panel Sterowania-->Programy i funkcje - odinstaluj adware: pdfforge Toolbar v4.4 Otwórz notatnik i wklej: Handler-x32: gopher - {79eac9e4-baf9-11ce-8c82-00aa004ba90b} - No FileCHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTIONCHR HKCU\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTIONS3 MSICDSetup; \??\E:\CDriver64.sys [X]C:\Users\User\Downloads\Defraggler(13314).exeC:\Users\User\Downloads\VLC-media-player(13060).exe Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Reset komputera. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: http://www.fixitpc.p...lizujące-temat/ Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. Załącz Fixlog i nowe logi z FRST i Addition. Odnośnik do komentarza
kosmitka Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź. Niestety nie umiem znaleźć pdfforge Toolbar v4.4 żeby go odinstalować Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 pdfforge Toolbar v4.4 (HKLM-x32\...\{BCB52F35-4C56-49F2-A3D6-FDED54B01847}) (Version: 4.4 - Spigot, Inc.) <==== ATTENTION To pokazał log. Programy i funkcje - tam to powinno być. Odnośnik do komentarza
kosmitka Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Weszłam do panelu sterowania/programy/programy i funkcje i... pdfforge Toolbar v4.4 brak czy źle szukam? Czy mam wykonywać dalsze polecenia bez odinstalowania w/w? Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Czy mam wykonywać dalsze polecenia bez odinstalowania w/w? Tak. Pobierz ADW-Cleaner: http://www.fixitpc.p...zi-usuwających/ Po uruchomieniu kliknij "szukaj" , po zakończeniu skanu "usuń". Reset komputera. Pobierz SystemLook dla swojej wersji systemu: http://jpshortstuff....ook</span>.html W okno programu wklej: :regfind pdfforge Toolbar v4.4 Kliknij w Look . Załącz powstały log. Załącz nowe logi z FRST, Addition, Fixlog i resztę. Odnośnik do komentarza
kosmitka Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wykonałam wszystkie polecenia. Testuję działanie kompa z wyłączonym Comodo. Załączam logi. Addition.txt Fixlog.txt FRST.txt SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Uruchom OTL --> "Własne opcje skanowania / skrypt" i wklej: :RegSearching for "pdfforge Toolbar v4.4"[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\53F25BCB65C42F943A6DDFDE450B8174\InstallProperties]"DisplayName"="pdfforge Toolbar v4.4"[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{BCB52F35-4C56-49F2-A3D6-FDED54B01847}]"DisplayName"="pdfforge Toolbar v4.4":Commands[emptytemp] Kliknij "Wykonaj skrypt". Reset komputera. Odnośnik do komentarza
kosmitka Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wyrzuciłam z rejestru w/w klucze. Zrobiłam sobie raport SystemLook po tej operacji Wygląda na to, ze się udało usunąć pdfforge Toolbar v4.4 wynik raportu: SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff Log created at 22:33 on 05/03/2014 by User Administrator - Elevation successful ========== regfind ========== Searching for "pdfforge Toolbar v4.4" No data found. -= EOF =- Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Trochę zmieniłem poprzedni post. Nie wykonuj go. Jak teraz działa komputer? Odnośnik do komentarza
kosmitka Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Do tej pory komputer nie zaciął się ani razu, ale tak jak pisałam na samym początki robił to w niespodziewanych momentach. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok Odnośnik do komentarza
kosmitka Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Wygląda na to, że problem został rozwiązany, bo testowałam trochę kompa i przez cały czas dobrze działał (obym nie zapeszyła..). Rozważam odinstalowanie Comodo na stałe, bo teraz go tylko wyłączam. Muzyk75 dziękuję bardzo za pomoc i poświęcony czas . Czy mam pousuwać programy, które ściągałam do wykonania logów i poleceń? Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Kilka dni temu wyszła najnowsza wersja Comodo 7. Jest lżejsza od poprzedniej. Klik na ikonę Comodo-->zielony napis Zadania-->Zadania zapory sieciowej - Ustawienia zaawansowane-->Defense +, ustawienia HIPS--> Włącz HIPS ( zaznaczony ) i ustawiasz Tryb czystego PC - zaznacz też "Utwórz reguły dla bezpiecznych aplikacji" i powinno działać bez problemów. Zaporę sieciową ustaw na tryb bezpieczny. Przed instalacją nowej wersji odinstaluj poprzednią. OTL kliknij "sprzątanie" - sam się usunie. Ikonę FRST poprostu usuń do kosza. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi