jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Notebook HP Pavilion dv7, przy czyszczeniu (programem TFC i po deinstalacji Nortona IS programem norton removal tool) zrobiło się tak jak w tytule czyli po zalogowaniu czarny ekran i kursor myszy Win 7 x64 i nic więcej. Objaw z tytułu występuje: 1. Przy wyłaczonych usługach (msconfig - usługi - wyłączone wszystkie) 2. Przy wyłączonych elementach startowych (msconfig - uruchamianie - wyłączone wszystkie) 3. Na nowo założonym koncie użytkownika Możliwe jest uruchomienie menadżera zadań, potem exploratora ...... i pulpit jest, ale tylko do następnego restartu Przy uruchamianiu programów wyskakuje informacja o niemożliwości uruchomienia "..aplikacji ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niewłaściwa.." jeżeli uruchamiam ten program jako administrator problem nie występuje (program uruchamia się poprawnie) W trybie awaryjnym pulpit ładuje się normalnie. Proszę o pomoc OTL.Txt Extras.Txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Dysk masz w kiepskim stanie. Wykonaj sprawdzenie stanu dysku Error: (02/26/2014 07:09:00 PM) (Source: Ntfs) (User: )Description: Struktura systemu plików na dysku jest uszkodzona i nie nadaje się do użytku.Uruchom narzędzie chkdsk na woluminie \Device\HarddiskVolume2. start > polecenie uruchom ckdsk c: /f /r potwierdź komunikat literką T i restart > cierpliwie czekasz Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Przepraszam przepraszam zapomniałem, bo ja po nocce z tym jestem. chkdsk zrobilem już z hirens'a odpaliłem i faktycznie długo szło i sie zrobiło. System plików naprawiony, Chyba ze mam zrobić jeszcze raz. to zapuszczę. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Nie rób ponownie. Teraz wykonaj smart dysku CristalDiskInfo i wstaw obrazek. Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Oto obrazek: Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 a wykonaj weryfikacje plików systemowych z konsoli w trybie awaryjnym. sfc /scannow podaj jaki bedzie końcowy komunikat Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 "Funkcja ochrony zasobów systemu windows nie znalazła naruszeń integralności" Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Objaw z tytułu występuje: 1. Przy wyłaczonych usługach (msconfig - usługi - wyłączone wszystkie) 2. Przy wyłączonych elementach startowych (msconfig - uruchamianie - wyłączone wszystkie) 3. Na nowo założonym koncie użytkownika To mi pasuje na Nortona. Odinstaluj go z panelu programów, a potem popraw specjalistycznym narzędziem. https://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/ Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Odinstalowałem, poprawiłem, tym drugim FixAdix też i niestety wciąż czarny ekran po zalogowaniu Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 tym drugim FixAdix Co za fixAdix? Tam masz specjalistyczne narzedzie od Symantec > NortonRemovalTool. Sa błedy w komunikacji dysku z płytą. Ja bym wyłaczył zasilanie , wuyciagnął baterię i wyjął dysk obejrzał przczyścił łacze i sprawdził czy zabangla. Ina spraw to dysk E? Co to jest/ prendrak czy jakieś inne coś? Masz to podpiete stale w czasie startu? Drive E: | 99,02 Mb Total Space | 81,22 Mb Free Space | 82,02% Space Free | Partition Type: FAT32 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Temat przenoszę do działu Windows. przy czyszczeniu (programem TFC i po deinstalacji Nortona IS programem norton removal tool) zrobiło się tak jak w tytule czyli po zalogowaniu czarny ekran i kursor myszy Win 7 x64 i nic więcej. (...) W trybie awaryjnym pulpit ładuje się normalnie. Tylko, że podany log nie wykazywał, by Norton był w ogóle usunięty (wpis na liście zainstalowanych, multum sterowników). W ostatnim poście ponownie mowa o usuwaniu Nortona (już drugi raz): Odinstalowałem, poprawiłem, tym drugim FixAdix też i niestety wciąż czarny ekran po zalogowaniu Powiedz mi jak Ty używasz to narzędzie Norton Removal Tool - czy ono zostało użyte z poziomu Trybu awaryjnego Windows? Jeśli nie, wejdź w ten tryb i zastosuj narzędzie ponownie. Następnie zrób nowy raport FRST (pole Addition też zaznacz) A FixAdix to nie ta bajka, to jest archaiczne narzędzie do usuwania kontrolek ActiveX: KLIK. . Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Co za fixAdix? Tam masz specjalistyczne narzedzie od Symantec > NortonRemovalTool. Sa błedy w komunikacji dysku z płytą. Ja bym wyłaczył zasilanie , wuyciagnął baterię i wyjął dysk obejrzał przczyścił łacze i sprawdził czy zabangla. Ina spraw to dysk E? Co to jest/ prendrak czy jakieś inne coś? Masz to podpiete stale w czasie startu? E: to partycja HP ... FixAdix - link poniżej NortonRemovalTool na stronie którą mi podałeś: Norton Pobieramy narzędzie Norton Removal Tool: Norton_Removal_Tool.exe Norton_Removal_Tool_9x.exe (dla Win 98) Po uruchomieniu klikamy Next. Usuwanie Symantec ActiveX Control - FixAdix.exe zaraz sprawdze z tym zasilaniem. Dysk zamontowany jest na gumkach złącze ciasno osadzone wtyczka dołączona ciasno do dysku przewodem (nie ma sztywnego połączenia z płytą zatem przy wstrząsach raczej sie nie przesuwa) Bez zmian po ponownym uruchomieniu Powiedz mi jak Ty używasz to narzędzie Norton Removal Tool - czy ono zostało użyte z poziomu Trybu awaryjnego Windows? Jeśli nie, wejdź w ten tryb i zastosuj narzędzie ponownie. Następnie zrób nowy raport FRST (pole Addition też zaznacz) Już robię. Ten skan z normalego trybu (po exploratorze z menadżera zadań) tak ? Narzedzie użyte w trybie awaryjnym. Pliki załączyłem. Oczywiście skan zrobiony po restarcie. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Widzę, że dużo wpisów startowych zniknęło (wyłączone). Na wszelki wypadek sprawdź czy przypadkiem problemu nie tworzy wpis RunOnce Hewlett-Packard, który konsekwentnie się ostał. Jeszcze są zadania w Harmomogramie, ale to na razie odsuwam. Od razu też puste wpisy zostaną usunięte. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM-x32\...\Run: [] - [X] HKLM\...\RunOnce: [NCPluginUpdater] - "C:\Program Files (x86)\Hewlett-Packard\HP Health Check\ActiveCheck\product_line\NCPluginUpdater.exe" Update [21720 2014-01-28] (Hewlett-Packard) HKU\S-1-5-21-304940990-3600466369-3733421611-1000\...\Policies\system: [DisableLockWorkstation] 0 HKU\S-1-5-21-304940990-3600466369-3733421611-1000\...\Policies\system: [DisableChangePassword] 0 R2 ezSharedSvc; C:\Windows\System32\ezsvc7.dll [X] SearchScopes: HKLM - {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = SearchScopes: HKCU - {01F3118C-282F-49B7-A0F7-102C2AD5D7D0} URL = Toolbar: HKCU - No Name - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - No File Toolbar: HKCU - No Name - {7FEBEFE3-6B19-4349-98D2-FFB09D4B49CA} - No File Task: {0C789CCE-1B0D-4EE3-90F0-7196155A73F2} - System32\Tasks\DVDAgent => c:\Program Files (x86)\Hewlett-Packard\Media\DVD\DVDAgent.exe Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\combofix" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\Easybits Recovery" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\FTweakFCleaner" /f Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Zresetuj system. Przedstaw fixlog.txt. Podaj co się dzieje. . Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Niestety bez zmian. Nadal na pulpit wchodzę przez menadżera zadań.Załączam log Co do tego wpisu RunOnce HP to zmieniłam nazwę tego pliku i po ponownym uruchomieniu bez zmian. Utworzyłem zadanie harmonogramu zadań uruchamiające explorer.exe (przy logowaniu a potem drugie, przy uruchamianiu) - niestety bez rezultatów Przeglądając rejestr zdarzeń natrafiłem na takie ostrzeżenia w dzienniku aplikacja: Proces usługi logowania systemu Windows nie może uruchomić aplikacji użytkownika. Nazwa aplikacji: . Parametry wiersza polecenia: C:\Windows\system32\userinit.exe.Identyfikator zdarzenia 4006 Proces usługi logowania systemu Windows nie może uruchomić aplikacji użytkownika. Nazwa aplikacji: . Parametry wiersza polecenia: atbroker.exe.Identyfikator zdarzenia 4006 Wyłączyłem UAC i zadziałało !!!! Widzę pulpit po zalogowaniu. Po włączeniu UAC niestety to samo - czarny ekran. Pozostawiam UAC wyłączone. Dzieki za pomoc. !!!Temat proponuję zamknąć. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi