Patryk1710 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam Poszukując rozwiązania mojego problemu natknąłem się na to forum i postanowiłem z niego skorzystać. Mój problem jest taki, że panel zarządzania tym routerem, czyli Thomson TWG850-4 powinien wyglądać tak: http://zapodaj.net/e09b3a1a51a5d.bmp.html a wygląda tak: http://zapodaj.net/5c0472c9b7ec6.bmp.html Jak widac brakuje kilku zakładek i opcji, a w zasadzie to prawie wszystkich. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Panelu tego potrzebuję po to, by otworzyć jeden port dla gamerangera. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Prawdopodobnie logujesz się na konto o ograniczonych uprawnieniach. Jeśli router należy do dostawcy (UPC?) to może być celowa praktyka, żeby klient za wiele nie namieszał. Jeśli jesteś właścicielem, możesz spróbować przywrócić go do ustawień fabrycznych. Ewentualnie zamiast otwierać port ustaw swój komputer jako DMZ Host wpisując jego IP w odpowiednie pole. Akurat do tej funkcji masz dostęp. W takim przypadku warto ustawić statyczne IP komputera. Odnośnik do komentarza
Patryk1710 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Dziękuję za pomoc. Rzeczywiście zapomniałem napisać, skąd mam internet i router. Ustawienie tego DMZ Host zdaje się pomogło, bo gameranger już nie widzi żadnych problemów. Jednak co to ustawienie zmienia? Nie będę miał więcej problemów w przyszłości? Czy to powoduje cokolwiek wartego odnotowania? Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Demilitarized zone (DMZ), strefa zdemilitaryzowana Dodając IP swojego komputera do strefy zdemilitaryzowanej zmniejszasz jego bezpieczeństwo. Przestaje być chroniony przez zaporę routera. Sam musisz zdecydować, czy podejmiesz to ryzyko. Oczywiście bezpieczniej byłoby otworzyć konkretny port dla gameranger ale na tym sprzęcie raczej nie masz takiej możliwości. Odnośnik do komentarza
Patryk1710 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Rozumiem. Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi