Peyton88 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam,mam problem ze stroną viki.com a mianowicie chodzi o to,że strona startowa wchodzi ładnie,wszystko się wyświetla,migają banery,zmieniają się informacje. Problem zaczyna się,kiedy chcę wejść w jakikolwiek temat.Niektóre się włączają,ale jak próbuję kliknąć na link do odcinka wyskakuje mi "piesek" a obok komunikat "Oops! Page not found! You may have followed an old link, typed in the address incorrectly, or are just trying to make us feel bad. :)".Czasami komunikat wyskakuje już przy kliknięciu w link przy opisie filmu/serialu itp. Od razu zaznaczam,że nie jest to wina serwera. Sprawdzałam u brata na kompie, jemu wszystko działa poprawnie. Jakby ktoś mógł pomóc byłabym ogromnie wdzięczna OTL.Txt Extras.Txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Logi doklejam do pierwszego posta, tak jak to miało być na początku. Jest tu w systemie adware, ale nie wiadomo czy ma związek z dysfunkcją strony viki.com. Wstępnie wyczyść śmieci i zobaczymy co się stanie: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: BHO: WinDealist - {B8F10001-9552-4F40-8F61-6765CD22DD9E} - C:\Program Files\windealist\Internet Explorer\windealist.dll () Task: {40B81FA8-12F7-4E08-AE74-E6E2FC5F8AC5} - System32\Tasks\DriverScanner => C:\Program Files\Uniblue\DriverScanner\dsmonitor.exe [2012-07-10] (Uniblue Systems Limited) Task: {EC0F1991-E5A1-4350-AA17-9D2362953058} - System32\Tasks\windealistSWU => Cscript.exe "C:\Program Files\windealist\Internet Explorer\swu.vbs" Task: C:\Windows\Tasks\DriverScanner.job => C:\Program Files\Uniblue\DriverScanner\dsmonitor.exe FF Plugin: @baidu.com/npxbdyy - C:\Program Files\Baidu\BaiduPlayer\1.14.0.94\npxbdyy.dll No File S2 Update LinkSwift; "C:\Program Files\LinkSwift\updateLinkSwift.exe" [X] S2 Util LinkSwift; "C:\Program Files\LinkSwift\bin\utilLinkSwift.exe" [X] ) S3 cpuz134; \??\C:\Users\Peyton88\AppData\Local\Temp\cpuz134\cpuz134_x32.sys [X] S2 DgiVecp; \??\C:\Windows\system32\Drivers\DgiVecp.sys [X] C:\ProgramData\pclunst.exe C:\ProgramData\PC1Data Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search" /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Foxtab, WinDealist oraz wątpliwy Uniblue DriverScanner. 3. Uruchom AdwCleaner. Zastosuj Szukaj, a po tym Usuń. Powstanie folder C:\AdwCleaner z raportem z usuwania. 4. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 5. Zrób nowy skan FRST (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt oraz log z AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
Peyton88 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Strona już mi chodzi poprawnie,więc dziękuję za pomoc Dołączam też logi do sprawdzenia czy jeszcze wszystkiego się nie pozbyłam: FRST.txt Fixlog.txt AdwCleanerS3.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Wszystko zrobione. Kończymy: 1. Drobna poprawka. Otwórz Notatnik i wklej w nim: SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. 2. Przez SHIFT+DEL (omija Kosz) skasuj FRST i folder C:\FRST, w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Zaktualizuj IE, Foxit oraz usuń starą wtyczkę Adobe Flash (wersja dla IE): Internet Explorer Version 10 ==================== Installed Programs ====================== Adobe Flash Player 10 ActiveX (HKLM\...\Adobe Flash Player ActiveX) (Version: 10.0.12.36 - Adobe Systems Incorporated) Foxit Reader (HKLM\...\Foxit Reader_is1) (Version: 6.1.1.1031 - Foxit Corporation) . Odnośnik do komentarza
Peyton88 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Zrobione. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi