tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam Win7 ultimate 64bit KOMP: i3 -2310M (2.1G) 15.5" WXGA nV410M 4GB 500GB 5400 rpm Sony vpceh1m1b System instalowany 10 mieisiecy temu. Problem jest nie tyle z wolnym dzialaniem systemu (bo tutaj jest nie najgorzej) tylko z bardzo dlugim czasem startu windowsa a wlascicie czasu po jakim komputer gotowy jest do pracy. U mnie ten czas to od 3 do 5 minut-dopiero wtedy moge zaczac wlaczac firefoxa. Wylaczylem juz z autostartu prawie wszystko włacznie z avastem ktorego podejrzewalem o zamulanie ale dalej jest tak samo... (raport z wylaczonym avastem) Poniżej załączam log z windows performance analyzer. Nie wiem czy dobrze widze ale jedyne slabe ogniwo jakie widze z wykresow to dysk twardy ktory na wykresie wyglada do ostatniego momentu jako zajety w 100%. Tylko eewentualne pytanie co tak bardzo korzysta z tego dysku? Przyznam ze dysk nie byl defragmentowany chyba nigdy (zrobie to dzisiaj w nocy) Właczylem tez jednorazowo "uruchamianie diagnostyczne" przez msconfig i windows odpalil sie w okolo 1min http://speedy.sh/C9CPj/temp.zip prosze o pomoc Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Właczylem tez jednorazowo "uruchamianie diagnostyczne" przez msconfig i windows odpalil sie w okolo 1min Szukaj a znajdziesz. Powtórz to działanie i następnie włączaj stopniowo to co zostało wyłączone do czasu zlokalizowania winowajcy. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Szukaj a znajdziesz. Powtórz to działanie i następnie włączaj stopniowo to co zostało wyłączone do czasu zlokalizowania winowajcy. Ale problem nie jest w programach ktore uruchamiaja sie jako autostart w msconfig poniewaz w tej chwili mam tylko 3 aplikacje ustawione na uruchamianie z systemem windows a ich wylaczanie nic nie zmienia. To musi byc cos głebiej... moze jedna z dziesiątek usług... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Myślałem, że zrobiłeś to http://support.microsoft.com/kb/929135 . Nie miałem nieprzyjemności używać ósemki. Pomyłka pisałem kolejno w dwóch różnych tematach. Edytowane 22 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 wieslaw-o czym ty gadasz... wszedzie pisze ze chodzi o system windows 7 64bit-a ty o 8 piszesz. msconfig->uruchamianie diagnostyczne Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Z translatora bo tak się uruchamia strona : Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 lub Windows Vista EDYTA Niestety MS zmodyfikował ten artykuł pod W8 ale klikaj na krzyżyki i czytaj. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Niewiem kompletnie o co ci chodzi w ostatnim poscie...ani nie mój cytat, ani nie wiem o jakim transaltorze mówisz... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Na stronie kliknij na krzyżyk obok Jak wykonać czysty rozruch? Po restarcie - jeżeli system wstanie szybko - zaznaczaj kolejno etapami to co wyłączyłeś i restart aż do momentu kiedy sytuacja długiego startu powróci. Przykro mi, że ten ważny artykuł został tak kompletnie skopany. Edytowane 22 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Taki sam rezultat osiagam w win 7 kiedy zrobie: uruchamianie selektywne. A wiec czas startu systemu to okolo minuta.... czy to juz za dlugo? martwia mnie bardziej te 3 minuty.... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Modyfikowałem poprzedni post. Robisz czysty rozruch z wyłączonymi wszystkimi usługami poza MS i po restarcie kolejno włączasz te wcześniej wyłączone ale selektywnie. W którymś momencie system zacznie się dłużej uruchamiać i musisz znaleźć tą usługę, która spowalnia start. Oczywiści po każdym włączeniu restart. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Przeciez tam jest grubo ponad 100 uslug.... Niema w XXi wieku bardziej cywilizowanych metod diagnoz? co z windows performance monitor? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ponad 100 innych niż MS? Ja mam aż osiem. Na WPM poczekaj aż pojawi się @mgrzeg. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A wiec czekam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Obawiam się, że błędnie wykonałeś działanie w WPT - brak np. Boot phase. Brak pewnych danych a drugi log wywala błędy. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 hmmmm....wlaczylem go w WPT... ale fakt ze przy konczeniu swojej pracy wywala sie takim komunikatem: http://zapodaj.net/cf830ae1515c9.jpg.html Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Przeczytaj uważnie mój post #10 i #12. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Dobra czekam na kogos innego kto bedzie mi w stanie cos pomóc bo twoje wypowiedzi wieslaw bardziej wskazuja na to ze chcesz sobie postów nabic a nie mi pomóc. Jeszcze tylko mi na google nie kazales szukac rozwiazania.... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Wstaw logi z FRST - zbedne dywagacje są bez sensu. Tylko zrób je z tego systemu i konta na którym masz problem. https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/?do=findComment&comment=119294 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 EOT. W XXI wieku masz dwa wyjścia: 1. Masz problem to szukasz solidnego serwisu i zlecasz naprawę za kasę. 2. Za free wykonujesz działania zalecane przez kogoś kto pomaga lub szukasz pomocy na innym lepszym forum. A jeśli chodzi o nabijanie postów to temat na którym mi najmniej zależy. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Wreszcie jakis konkret-prosze log: http://wyslijto.pl/plik/ttp6copc2e Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ale nie dałeś logu Adition.txt dorzuć go jak załącznik. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 http://wyslijto.pl/files/download/zt1zzgsoro sorki Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Masz trochę smieci, ale to usuna inni. Ja się nie tykam. Za młody jestem do FRST. Zrezstą nie sądzę aby miały wpływ na szybkośc uruchamiania systemu. Kilka uwag, które rzucają się z logów: True Crypt > nie wiem czy dysku nie trzeba odszyfrowac żeby mozna dokonać akcje usuwające. Nigdy nie stosowałem softu. Kolejna sprawa Avast > moim zdaniem do wywalenia > testowo zawsze tak robimy. Trzecia to aplikacja do Androida > sypie błedami Error: (02/22/2014 06:49:11 PM) (Source: BstHdAndroidSvc)(User: )Description: Nie można uruchomić usługi. System.ApplicationException: Cannot start service. Service did not stop gracefully the last time it was run.w BlueStacks.hyperDroid.Service.Service.OnStart(String[] args)w System.ServiceProcess.ServiceBase.ServiceQueuedMainCallback(Object state) przemyśl i próbuj, tu nie będzie prostej recepty > trzeba eliminować przypadki. Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Sie robi-dam znac Odnośnik do komentarza
tommmik Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Daj znac co teraz myslisz... po ususnieciu Avasta, bluestacka i kilku innych programów caly czas tak samo wolno... http://wyslijto.pl/files/download/snqd7lrp2m Dodam jeszcze ze po starcie właczaja mi sie same biblioteki za kazdym razem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi