krfcm Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam mam problem z podmianom pliku explorer.exe, nie moge dać sobie do tego uprawnień mini iż jestem administratorem. Chcę podmienić plik ponieważ prawdopodobnie jest uszkodzony/zainfekowany. Ścieżka do pliki C:Windows Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 krfcm, o ile problem nadal aktualny: Po pierwsze: dokładnie opisz jaki tu jest problem zasadniczy (bo podmiana pliku to nie jest problem podstawowy) i na jakiej podstawie sądzisz, że plik jest "zainfekowany / uszkodzony". Jeśli zmierzasz do poprzedniego tematu (KLIK) to objaw jest ogólny i ma mnóstwo przyczyn, na ślepo obstawianie "uszkodzenia explorer.exe" jest jedynie dalekim zgadywaniem. I dostarcz raporty przedstawiające system: KLIK. Po drugie: nie ma potrzeby ręcznej podmiany pliku. Windows 7 ma wbudowany system SFC i wstępnie wystarczy komenda: sfc /scanfile=C:\Windows\explorer.exe Jeśli komenda nie wykaże naruszenia pliku, dalsze nim zajmowanie się jest bezcelowe. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi