Skocz do zawartości

Komputer zawiesza się po połączeniu z siecią

schell

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę chyba nowy temat, bo w poprzednim zrobiło się zbyt wielkie zamieszanie i mało przejrzysty obraz sytuacji.

Mam windows 7 64 bit.

Od tygodnia mam następujący problem:

po połączeniu z jakąkolwiek siecią komputer zwalnia do zera i jedynym wyjściem jest reset.

Jak nie połączy się automatycznie z siecią (np. nie jestem w zasięgu swojej wifi), to można normalnie pracować.

Ale kiedy chociaż na kilka sekund przy starcie systemu połączy się automatycznie z siecią wifi, to koniec...

Nie ma wtedy włączonych żadnych programów, wystarcza sam start systemu i automatyczne połączenie z siecią wifi.

To samo się dzieje, kiedy w miejscu, gdzie komputer nie łączy się automatycznie z siecią (poza zasięgiem mojej domowej wifi), podepnę modem z kartą jakiejkolwiek sieci komórkowej. Dopóki go nie włożę do USB i nie ma połączenia z siecią, nie ma problemu, połączenie skutkuje szybkim zamuleniem.

Problem ten NIE WYSTĘPUJE w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Można wtedy normalnie korzystać z netu.

Infekcja została z pewnością wykluczona na podstawie analizy FRST, OTL, wszelkich programów antywirusowych, itp.

Bardzo chciałbym uniknąć formatowania dysku.

Mam zainstalowanych wiele programów, których odtworzenie i powtórne skonfigurowanie zajmie mi wiele dni...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.