united7 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam serdecznie. Dzisiaj użyłem Combofixa na swoim laptopie (Windows 7 64bit). I po jego skanowaniu i utworzeniu loga, zrestartowałem komputer. Niestety okazało się, że nie mam dostępu do stron internetowych. Problem dość nietypowy chyba bo łączy mi przez WiFi z internetem ale po włączeniu przeglądarki (Google Chrome lub Mozilli) nie chce się połączyć z stronami internetowymi. Wchodzę na Stan połączenia sieci bezprzewodowej i Odebrane wgl nie rosną dane. Połączenie IPv4: Internet, Połączenie IPv6: Brak dostępu do Internetu. Przywracanie systemu nic nie daje, bo nie ma punktu odniesienia przed użyciem Combofixa, kilkakrotne resetowanie komputera, karty sieciowej w laptopie czy routera tez nic niestety nie dało. Proszę o pomoc kogoś, za 3 dni wyjeżdżam za granicę i tam bez Internetu poprostu nie dam rady przeżyć. Proszę przy próbie pomocy mi o wytłumaczenie jak robić raporty OTL, i innych zagadnień bo jestem z tego zielony. Załączam LOG z combofixa który powstał.Poradzilem sobie z logami z OTL i FRST64. już dołączone ComboFix.txt FRST.txt Addition.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
united7 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 az tak namieszalem ze nikt nie chce od 2 dni odpisac ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 united7, brak odpowiedzi, bo ja tu nie siedzę 24/7. Mam życie prywatne i nie zawsze jestem obecna. Poza tym, post zbędny, bo i tak już odpowiadałam. Na temat używania ComboFix: KLIK. Niestety skutki oglądamy. Dostarczony tu log nie jest pierwszym tylko już drugim, pokaż log numer jeden (jest w folderze C:\Qoobox), chyba że to rzeczywiście pierwsze uruchomienie, a poprzednie odbyło się dawniej (co by z kolei znaczyło, że nawet narzędzia poprawnie nie odinstalowałeś). Poza tym: po co on w ogóle był uruchamiany, z czym był problem? W systemie nie ma oznak infekcji. Jest to problem uszkodzenia ustawień sieci narzędziem, toteż temat przenoszę do działu Sieci. W raporcie FRST widać wyczyszczone niektóre wartości NameServer: Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 87.101.32.3 193.168.0.1 Tcpip\..\Interfaces\{4F5F84DF-5852-452B-84C1-551BCAD3092A}: [NameServer] Tcpip\..\Interfaces\{B565D0BA-362E-49C2-B0DF-5F572BD1D7FC}: [NameServer]10.74.210.210 10.74.210.211 Tcpip\..\Interfaces\{C7436495-8AD2-4F24-B3F3-240DA137C26F}: [NameServer]193.189.244.225 193.189.244.206 Tcpip\..\Interfaces\{D538CC71-F13A-4FFD-BB5C-27C1920B3D06}: [NameServer]193.189.244.206 193.189.244.225 Tcpip\..\Interfaces\{EDAD04E5-E316-45BC-97F8-4FBFCB0419A4}: [NameServer] Nie wiadomo jednak czego to pochodna, bo robiłeś wiele operacji naprawczych post factum. Ten problem z siecią po użyciu ComoiFix (on brutalnie resetuje ustawienia) już tu był. Niektóre ustawienia sieci jak brama domyślna były wyzerowane. Kilka przypadków było rozwiązanych poprzez przestawienie we Właściwościach protokołu z Automatycznych na statyczne (Adres IP, Maska podsieci, Brama domyślna, serwery DNS wypełnione ręcznie). Niemniej są tu inne punkty pod rozwagę, do wykonania w tej a nie innej kolejności: 1. Istnieje kopia części ustawień: Przywracanie systemu nic nie daje, bo nie ma punktu odniesienia przed użyciem Combofixa, kilkakrotne resetowanie komputera, karty sieciowej w laptopie czy routera tez nic niestety nie dało. Ale ComboFix utworzył pełną kopię rejestru przed podjęciem działań w katalogu C:\Windows\ERDNT\Hiv-backup. Proponuję więc cofnąć rejestr do stanu sprzed uruchomienia ComboFix wg tych kroków: KLIK. Jeśli nie pomoże: 2. Jest tu skomasowanie avast! Premier (funkcje firewall i filtry urządzeń sieciowych) z odpadkowymi sterownikami Trend Micro (w stanie uruchomionym). Być może to te programy i ich urządzenia filtrujące są przyczyną braku sieci. Pod tym kątem: w Trybie awaryjnym usuń szczątki Trend Micro narzędziem Trend Micro Diagnostic Toolkit, następnie w Trybie normalnym przeładuj wszystkie osłony Avast. Ponoć to może pomóc, tu przykład, że osłona sieciowa Avast stanowiła problem: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi