Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 na dysku D miałam wszystkie ważne dokumenty m.in do szkoły bardzo ważną prezentację próbowałam odblokować mój pendrive (bezskutecznie) i nie zauważyłam braku dysku D (w Moim komputerze) w Zarządzaniu zauważyłam, że jest on zastrzeżony przez system (Windows 7) mam laptopa Samsung RV510 jak odblokować ten dysk z ważnymi danymi nawet formatować próbowałam ale nie da się! dodaje jak wygląda screen tego co zobaczyłam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 A masz mozliwość przypisania jej litery? PPM na partycje > Zmien literę dysku Odnośnik do komentarza
Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 tak mam jednak i tak po zmianie litery nie mogę zobaczyć starych plików Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 nie zauważyłam braku dysku D (w Moim komputerze) w Zarządzaniu zauważyłam, że jest on zastrzeżony przez system (Windows 7) Nie. Niewidoczna w Mój komputer partycja "Zastrzeżone przez system" to prawidłowe zachowanie. To jest systemowa partycja z plikami rozruchowymi. Nie próbuj nic z tą partycją robić. To ta druga wielka partycja 232.43 GB bez litery wygląda na dawny dysk D. jednak i tak po zmianie litery nie mogę zobaczyć starych plików Ale której partycji próbujesz przypisać literę? "Zastrzeżone przez system" to nie ta partycja, ona nie ma mieć litery i zlikwiduj literę, jeśli ją przypisałaś. nawet formatować próbowałam ale nie da się! Rozwiń także ten wątek, co konkretnie było formatowane i co to znaczy "nie da się"? . Odnośnik do komentarza
Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 litery nie da się już zlikwidować EDIT: dobra literkę udało mi się usunąć jednak dalej tam pisze o zastrzeżeniu dysku przez system Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 litery nie da się już zlikwidować Nowy obrazek z zarządzania dyskami Ja miałem na mysli przypisanie literki do partycji o pojemności 232,43 GB. O ta mi chodziło. Nastepna po C. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 dobra literkę udało mi się usunąć jednak dalej tam pisze o zastrzeżeniu dysku przez system Klaudia, ale zrozum, że Zastrzeżone przez system to jest poprawna partycja Windows. Ona ma mieć taki napis, nie ma mieć litery i ma być niewidoczna, by właśnie taki użytkownik jak Ty nie próbował jej uszkodzić. Zostaw ją w spokoju i nie patrz w ogóle na napis. To nie jest Twój dawny dysk D. . Odnośnik do komentarza
Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 miałam dwa dyski C i D dysku C wole nie dotykać, a w dysku D usunęłam literkę i pisze już tylko Zastrzeżone przez system picasso to gdzie jest mój stary dysk D?! przeglądałam dysk C i tam nie ma moich plików m.in zdjęć, filmów itp. a wcześniej wszystko miałam zapisane na dysku D Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 a w dysku D usunęłam literkę i pisze już tylko Zastrzeżone przez system i to jemu masz przypisać literkę Odnośnik do komentarza
Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 literka przypisana i nic może powinnam wspomnieć że używałam wcześniej Parition Magic, TestDisk Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Klaudia, proszę nie pisz posta pod postem, gdy nikt jeszcze nie odpisał. Do uzupełniania wypowiedzi służy opcja Edytuj. Posty sklejam. może powinnam wspomnieć że używałam wcześniej Parition Magic, TestDisk Lepiej opisz dokładnie co było robione krok po kroku, bo ta partycja wygląda na uszkodzoną: nie jest podliczana w górnym oknie i nie ma żadnego systemu plików (sam brak litery nie powinien tego powodować). I ponawiam pytanie: nawet formatować próbowałam ale nie da się! + Rozwiń także ten wątek, co konkretnie było formatowane i co to znaczy "nie da się"? Którą partycję próbowano formatować? . Odnośnik do komentarza
Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 próbowałam uruchomić pendrive bo pisze mi że jest zabezpieczony przed zapisem i udało mi się odzyskać ostatnie dane z niego - http://www.hotfix.pl/odzyskiwanie-danych-zdjec-z-karty-pamieci-i-pendrive-w-photorec-a365.htm oraz próbowałam naprawić http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-dysku-usb-innych-urzadzen-magazynujacych-a249.htm po tym ostatnim pojawiło się niebieskie tło, coś po angielsku i komputer ponownie się uruchomił i zauważyłam brak dysku Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Skoro konsekwencją wykonania akcji była destrukcja dysku D, to obawiam się że w trakcie wykonywania instrukcji mogła wystąpić możliwość wskazania niepoprawnego dysku do operacji... Mówiłaś też o Partition Magic: co w nim wykonano? No cóż, sprawdź czy Partition Find & Mount będzie potrafił znaleźć wcześniejszą wersję partycji. Przypominam, że chodzi o partycję wielkości 232.43 GB, obecnie z nierozpoznanym systemem plików. Nie interesuje Cię wcale "Zastrzeżona przez system" o wielkości 100 MB i z systemem plików NTFS. . Odnośnik do komentarza
Klaudia Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 skanowałam jakiś WDC WD5000BPKX-00HPJT0 (nic innego nie było) o pojemności 500 GB i wyszło No visible partitions found oraz No new patitions found Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ten "jakiś WDC WD5000BPKX-00HPJT0 (nic innego nie było) o pojemności 500 GB" to jest Twój cały dysk twardy, który jest podzielony na trzy partycje: Zastrzeżona, systemowa oraz uszkodzone dawne D. To próbuj ponownie TestDisk czy on zobaczy wcześniejszą postać te partycji: KLIK. Ponownie przypominam: nie pomyl partycji (żeby przypadkiem partycja C nie została teraz uszkodzona...), dokładnie sprawdź rozmiary. A jeśli ta procedura nie będzie skuteczna, proponuję udać się do profesjonalnego serwisu, by to naprawili za Ciebie, bo takie naprawianie w domu to jeszcze szkód więcej narobi, skoro tu był nawet podstawowy problem z rozpoznaniem która partycja jest która (pomylenie "Zastrzeżonej przez system" z zaginionym dyskiem D) oraz ""jakiś WDC WD5000BPKX-00HPJT0 (nic innego nie było)". . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Klaudia , na koniec mała uwaga > żeby nie przyszło Ci do głowy formatować tej partycji. jak program nic nie zobaczy odpuść sobie. Jak mówiła Picasso - serwis. Taniej od serwisu wyjedzie zakup płatnego programu do odzysku danych. W każdym razie, nie ruszaj jej. Wszelkie działania nadpiszą pliki i będzie utrudniony dostęp do danych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi