Anonim8 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Znaczy co, po samym modelu lapka wywnioskowałeś że ma system x86? Coś mi tu nie gra http://www.komputronik.pl/product/174213/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Acer_Aspire_E1_571G_32324G50.html przecie ten lapek daje spokojnie radę z systemem 64 post nr 1 Witam, System Windows 7 Professional N x64. Dwa dni temu świeżo zainstalowany. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Nie rozumiesz. W pierwszym poście jest info o stacjonarnym na którym jest problem i system to Windows 7 Professional N x64. Na innym komputerze ten problem nie występuje. Ten inny to lapek Acer z systemem Windows 7 Home. Autor miał pokazać właściwości sterownika, który obsługuje aparat Nikona na komputerze obsługującym Nikona. Pokazał właściwości innego aparatu na lapku. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor miał pokazać właściwości sterownika, który obsługuje aparat Nikona na komputerze obsługującym Nikona. Pokazał właściwości innego aparatu na lapku. Owszem, nie rozumiem. Niech autor mówi wyraźnie jaki ma system. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Windows Driver Foundation - domyślnie ustawiony na ręczny Czytając podane rozwiązanie w cytowanym linku - na mój gust - powyższa usługa została przestawiona z trybu ręcznego w tryb Automatyczny. I wtedy dopiero USB aparatu zaskoczyło. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) @Bonifacy Przeczytaj mój post #49 i odpowiedź #51 oraz dale na temat tego o czym piszesz. Podałem obrazki do sprawdzenia. Autor ma jakiś system W7 N Pro x64 z wymaganymi bibliotekami i driverami z wersji x86. EDYTA Tak wygląda Nikon podpięty do W7 Pro x64 + obrazek z posta #58. Edytowane 20 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Może będzie to ignorancją, ale wg. mnie nie ma znaczenia jaki aparat się podpina, z racji tego, że problem jest z MTP/PTP, a nie softem Nikonowskim.System na laptopie jest 64 bitowy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Nie przejmuj się protokołem transmisji - to wykorzystujesz tylko do komunikacji z softem Nikona i innych producentów. Dopóki urządzenie nie jest widoczne w systemie to żaden protokół tego nie załatwi bo nie może funkcjonować. To są pierdoły dla wygodnych i nie potrafiących korzystać z komputera. Naciśnij i samo się przeniesie (skopiuje) a później szukaj gdzie to poszło bo coś nie zostało skonfigurowane poprawnie. Funkcja potrzebna dla typowych jankesów, którzy całe życie chodzą do góry nogami. Pokaż obrazek z podłączonego Nikona do lapka + Drivery. Przykład masz wcześniej. W MU powinien być widoczny jako Urządzenie przenośne. EDYTA Czy w opcjach aparatu masz jakąś związaną z typem transmisji tak jak w nowych komórkach typu Samsung czy inny gdzie wykorzystuje się tryb ściśle związany z softem producenta np. KIES w Samsungu bez którego komórka nie jest widoczna. W takim przypadku wystarczy ustawić tryb USB i telefon jest dostępny z ograniczoną funkcjonalnością - brak dostępu do zaawansowanych danych komórki. W przypadku aparatu foto potrzebujesz mieć tylko dostęp do katalogów ze zdjęciami , filmami i tyle. Edytowane 20 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 http://scr.hu/226t/mteov brak takich opcji. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Widzisz niezbędne drivery i biblioteki dla N7k i pewnie innych tego typu. Sprawdź na swoim systemie czy one występują dokładnie w tych lokalizacjach. Czy na lapku jest jako urządzenie przenośne czy inaczej? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 a ten lapek nie ma wejścia dla czytnika kart? Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ma wejście, jest widziany jako urządzenie przenośne. Brak plików w tych lokalizacjach. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Pokaż tylko jeden obrazek - Komputer - PPM - Właściwości. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Stacjonarny. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Co oznacza "N"? Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 "Wersje N systemu Windows 7 umożliwiają samodzielne wybranie odtwarzacza multimediów oraz oprogramowania służącego do zarządzania dyskami CD, DVD i cyfrowymi plikami multimedialnymi oraz do ich odtwarzania. W przypadku wybrania programu Windows Media Player 12 można pobrać go bezpłatnie wraz z powiązanym oprogramowaniem." Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Mam wersję bez N i mam WMP12 bez żadnych kombinacji i dodatkowo nie mam żadnych problemów na obu kompach z tym samym systemem. Z mojej strony to chyba wszystko. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Pozostaje mi chyba tylko podziękować za próby rozwiązania mojego problemu . Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Będę górnikiem roku, zrobię double posta, ale rozwiązałem problem. Wystarczyło doinstalować WMP. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi