fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Brak tych plików, o których wspomniał Wiesław. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Słuchaj. I tu jest problem bo to nie dotyczy tylko Nikona ale również HP - czyli prawdopodobnie każdego aparatu. Aparat po podłączeniu występuje w MU jako Urządzenie przenośne i korzysta z tych sterowników i biblioteki. Nie wiem czy samo wstawienie tych plików w odpowiednie lokalizacje załatwi sprawę. Zaraz je spakuję i dam Ci linka. Musisz je dokładnie wstawić w lokalizacje jakie podałem. Będę edytował. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Problem występuje dla MTP/PTP , tablet też przestawiałem w te tryby, efekt ten sam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Tu masz link - http://speedy.sh/JdK4C/Drivers.zip Zobacz czy te pliki występują na lapku, który widzi aparaty. Ewentualnie spróbuj linka @Bonifacego. Problem występuje dla MTP/PTP Co to znaczy? Stacjonarny w jakiś sposób konfigurowałeś w sofcie Nikona? Wcześniej musisz sprzęt widzieć w systemie. Edytowane 19 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wiesiu a nie prościej mu podać pliki? Ja tam z nicona nie korzystam a te pliczki mam. To jak jest? muszą być systemowe. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Pliki nie pomogły, a link od Bonifacego to jedynie przykrywka dla programu Driver Doc. Problem występuje dla MTP/PTP, czyli dla urządzeń multimedialnych korzystających z protokołu Picture Transfer Protocol lub Media Transfer Protocol. Nie było nic konfigurowane w sofcie NIkona. Każdy ze sprzętów widoczny jest w systemie, ale brak do niego sterowników. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Pliki nie pomogły, a bo nie pomogą. Samo umieszcenie ich we właściwej lokalizacji nic nie da trzeba biblioteki zarejestrować. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Robiłeś restart? W MU - Widok - Pokaż Ukryte urządzenia - zobacz czy masz coś takiego: Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 a bo nie pomogą. Samo umieszcenie ich we właściwej lokalizacji nic nie da trzeba biblioteki zarejestrować. W takim razie poproszę o odpowiedni rekord do ich zarejestrowania. Restart był robiony. Drugiego wpisu nie posiadam. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 W takim razie poproszę o odpowiedni rekord do ich zarejestrowania. regsvr32 WpdFs.dll robisz to z konsoli na uprawnieniach admina Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Po tym restart i w MU - PPM na nazwie komputera - Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu z podłączonym aparatem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Spokojnie Wiesiu. To jest tylko jedna biblioteka ja mam u siebie wszystkie, które podałeś. I wcale nie mam netframework 4. To jak jest? Ja tam mysle że system jest sfatygowany. I jeszcze jedna uwaga - nie korzystam z żadnego antywirusa. jestem świadomym użyszkodnikiem. Ale na innych kompach mam te pliczki. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Przy próbie zarejestrowania [załącznik1] Ze strony microsoftu: W razie otrzymania błędu podczas rejestrowania 32-bitowej biblioteki DLL w 64-bitowej wersji systemu Windows, wykonaj następujące czynności: Otwórz wiersz polecenia z podwyższonym poziomem uprawnień. Jeśli 32-bitowa biblioteka DLL znajduje się w folderze %systemroot%\System32, przenieś ją do folderu %systemroot%\SysWoW64. Uruchom następujące polecenie: %systemroot%\SysWoW64\regsvr32 <pełna_ścieżka_biblioteki_DLL> Tak też uczyniłem, lecz okazało się, że ta biblioteka w tym katalogu znajdowała się już wcześniej. edit: System sfatygowany ? Format i instalacja systemu nastąpiły w weekend. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Czegoś tu nie rozumiem. Masz system x64. Biblioteki, które Ci podesłałem są w wersji x64 i dokładnie z tych katalogów dla x64 - czyli \system32 a nie \SysWow64. Coś masz chyba mocno namieszane w systemie. U mnie w \SysWoW64 wogóle te pliki mnie występują. Edytowane 19 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 System ściągany z Dreamsparka, instalowany z pendrive. Instalacja przebiegła bez żadnych komplikacji, a w sam system nie ingerowałem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Natywny katalog dla systemu 64bit to C: Windows\System 32 u mnie próba rejestracji też wykopyrtnęła błąd Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 System ściągany z Dreamsparka, instalowany z pendrive. I tu jest problem. Zacznij od instalacji systemu z legalnego źródła - np. DVD. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Dreamspark to nie jest legalne źródło ? DreamSpark Premium (dawniej: MSDN Academic Alliance) – program firmy Microsoft skierowany do studentów i pracowników naukowych. Uczestnicy mogą pozyskać darmowe kopie pewnej części oprogramowania firmy Microsoft (systemów operacyjnych, programów biurowych,serwerów i środowisk tworzenia aplikacji) pod warunkiem, że będą korzystać z otrzymanego oprogramowania jedynie w celach edukacyjnych. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Nie to miałem na myśli. Skrót myślowy. Ewidentnie widać tu pewne nieścisłości w systemie. Sprawdź na lapku czy występują te pliki i obecność w MU - bo on miał pewnie preinstalowany system. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Obaj macie W7 Profesional > zweryfikujcie sumy kontrolne obrazu iso. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Może tu jest rozwiązanie - http://www.tomshardware.co.uk/forum/15593-63-working-camera - post physoc z 21 March 2013 08:15:52 ...Update. I can manually install MTP USB (in device manager) and it all works fine. However if I reboot the problem comes back. I beleive that the system is not initiallising MTP USB at boot-time. Maybe in the SERVICES there is something that's disabled? Anyone got any suggestions?UPDATE: SOLVED!The problem was with a SERVICES entry; WUDFSVC (Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework) which should be running all the time and set as Automatic start....it wasn't! In the event I had to modify the registry entries for WUDFSVC (I think I had three) and find the START mode entry and modify them to (2) (automatic). They had got set to (3) (manual). Since doing this the system is working fine again. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Może tu jest rozwiązanie - http://www.tomshardware.co.uk/forum/15593-63-working-camera - post physoc z 21 March 2013 08:15:52 Windows Driver Foundation - domyślnie ustawiony na ręczny. http://scr.hu/226t/tlnf5 Acer aspire e1-571g & Windows 7 Home. Problemy pozostałe rozwiązane ( zapora i klient zasad grupy) - połatałem system instalacją z pendrive. + Framework 4.5 był uszkodzony. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Acer aspire e1-571g & Windows 7 Home. Znaczy wersja 32 bitowa . A tu już będzie inaczej. Pokaż obrazek z podłączonym Nikonem do lapka. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Że się zapytam..................a po czym Wiesław poznałeś, że wersja 32bity? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Że odpowiem ................... na podstawie informacji autora. Acer aspire e1-571g & Windows 7 Home Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi