fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie instaluje. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Pobierz USBDeview - KLIK - poczytaj na stronie jak działa - zainstaluj - uruchom - podepnij aparat i pokaż obrazek. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 bump Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Podświetl Nikona - Klik i u góry klik na zieloną kropkę. Drugi test - niebieska. Jeżeli to nie pomoże - klik na kosz i odłącz aparat fizycznie. Następnie podłącz go i zobacz efekty. Czy potrafisz posługiwać się linuksem bootowanym z płyty? Edytowane 18 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Obie czynności nie działają. Zielona - zero rekacji. Niebieska - dźwięk braku [?] sterownika. Z linuksem nigdy nie miałem styczności. Edit: Windows update przez chwilę szuka sterowników, ale w końcu zwraca błąd, brak sterownika. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) W MU - Kontrolery USB - każda gałąź - PPM - Właściwości - Szukaj Zarządzanie energią - jeżeli jest gdzieś ptaszek przy Zezwalaj na oszczędzanie energii to go usuń. Aparat ma sterowniki w swoim oprogramowaniu. Na obrazku z USBDeview przewiń okno w prawo i zobacz gdzie dokładnie aparat jest podłączany. Edytowane 18 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie pomogło. Informacja dodatkowa, podłączyłem aparat HP, ta sama sytuacja. Brak sterowników. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Usuń plik C:\Windows\System32\DriverStore\INFCACHE.1 + Restart. Wszystko się odbuduje. Nie będziesz miał takiej możliwości - dlatego pytałem o Linuksa. W tej sytuacji musisz skorzystać z tutka @Picasso - KLIK . Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dalej nic. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Używałem ostatnio DriverGenius to aktualizacji sterowników i myślę, że były wśród nich te do chipsetu.. Jednakże program napotkał jakiś błąd w ich aktualizacji. Myślę, że to jest powód Twoich problemów. Coś zostało źle skonfigurowane. Zobacz czy w portach na których nie jest wykrywany aparat(y) poprawnie działa np drukarka, pen itp. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Bezproblemowo działa w tych portach i drukarka i pendrive. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 To ewidentnie potwierdza błąd w ustawieniach drivera(ów) USB. W systemie jest kilka driverów obsługujących różne urządzenia podłączone do USB w zależności od przeznaczenia. To NIE jest jeden driver - łącznie jest ich chyba około 7 . Instalowałeś nowe ze strony Intela i wiem o komunikacie, że aktualne. Instalator sprawdza tylko wersję. Wg mnie konieczna jest deinstalacja sterowników chipsetu metodą odpalenia instalatora w trybie np. Custom lub coś podobnego i tam powinna być możliwość deinstalacji. Restart - system załaduje własne sterowniki MS - ponowna instalacja Intela. Ja bym tak zrobił. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wg mnie konieczna jest deinstalacja sterowników chipsetu metodą odpalenia instalatora w trybie np. Custom lub coś podobnego i tam powinna być możliwość deinstalacji Zastosuj Treexy Driver Fusion 2.0.0.0 - http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Treexy-Driver-Fusion.shtmlBędziesz miał do wyboru chipset Intela - http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/Treexy-Driver-Fusion_4.png?1391849457Przy instalacji programu uważaj na śmiecia sponsorskiego OpenCandy. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Usunąłem sterowniki przy pomocy Driver Fusion. Ponowna instalacja sterowników Intela od razu się ... zakończyła? Tzn nie miałem paska postępu, od razu było "zakończ" instalację. Komputer oczywiście restartowany. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Próbowałeś post #37? Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ten instalator nie ma możliwości odpalenia go w trybie niestandardowym, a co za tym idzie deinstalacji za jego pomocą sterowników. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 1. Daj mi linka do sterowników intela, które instalowałeś. 2. Czy drugi komp na którym rozpoznawany jest aparat to podobna platforma intela oraz system? 3. Podepnij aparat do drugiego - MU - aparat - PPM - Właściwości - Sterownik - Szczegóły sterownika. Odpowiem później jak wrócę z pracy ok. 20:30. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 1.https://www.asus.com/Motherboards/P5QL_PRO/#support korzystałem z tych, bo nie znalazłem bezpośredniego linku do sterowników na stronie intela. 2. Niestety laptop został w biurze i sprawdzę to jutro. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Framework 4.5 z aktualizacjami? Podepnij aparat i pokaż Menadżer Urządzeń. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Tak. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja bym pojechał z odinstalowaniem antywirusa i sprawdzeniem filtrów. Moze ta cholera coś bruździ? Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 NOD 32 miał wyłączaną czasowo ochronę. Wydaje mi się, że winowajcą najprawdopodobniej są te sterowniki od chipsetu, jednak nie mogę się ich skutecznie pozbyć. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 na tym forum nie ma pojęcia czasowej ochrony. W tle ciągle działa. Jak przejrzysz setki tematów o wywaleniu antywirusa wtedy zrozumiesz. Usuwaj i nie szcyp się. Dodatkowo link do firmowego narzedzia, co by nic nie zostało. Musimy wyeliminować wszelkie przeszkadzajki. https://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Te aparaty nie korzystają ze sterowników USB. Dlatego pytałem czy Framework z poprawkami. Sprawdź czy masz takie pliki: \System32\Drivers\UMDF\WpdFs.dll \System32\Drivers\WUDFPf.sys \System32\Drivers\WUDFRd.sys EDYTA Przed zaleceniem @Belfegora (do wykonania) potwierdź to co wyżej. Edytowane 19 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 http://www.solvusoft.com/en/update/drivers/digital-camera/nikon/d7000/sub-models/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi