fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, System Windows 7 Professional N x64. Dwa dni temu świeżo zainstalowany. Po uruchomieniu komputera błąd związany z klientem zasady grupy. System windows nie jest w stanie połączyć się z daną usługą. Nie można włączyć zapory windows, sama ikona jest, windows defender działa. Kolejny problem to brak sterownika od aparatu nikon. Ściągałem już nikon transfer, nikon viewnx, ale niestety w systemie dalej brak jest sterownika odpowiadającego za dany sprzęt. W dzienniku sporo błędów wywołanych przez WinMgmt & NvStreamSvc. Logi oraz screeny w załączniku. Pozdrawiam Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 zapoznaj się z tym tematem. Fixa do rejestru nie wrzucaj. Najpierw sprawdź. https://www.fixitpc.pl/topic/13568-nie-mo%C5%BCna-nawi%C4%85za%C4%87-po%C5%82%C4%85czenia-z-us%C5%82ug%C4%85-systemu-windows/ Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 [sC] OpenService 1060 Niepowodzenie 1060: Określona usługa nie istnieje jako usługa zainstalowana. Skopiuj na Pulpit katalog C:\Windows\system32\winevt\Logs, zapakuj do ZIP, shostuj gdzieś i podaj link do paczki.. Może jest to dość nietypowe, ale nie mam tego katalogu, a przynajmniej TC go nie widzi ( widok ukrytych i systemowych jest włączony). Edit: znalazłem logs w głównym katalogu windowsa http://speedy.sh/qjWg2/Logs.zip Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nikon Odłącz i wyłącz aparat. Podepnij kabel USB do aparatu i do gniazda USB. Włącz aparat - powinieneś widzieć info PC. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zrobione n-razy, sterowniki odinstalowywane, wpinanie do różnych portów USB, ciągle ten sam błąd, "Windows Update nie może znaleźć sterowników dla danego urządzenia". Lustrzanki nie pokazują podłączenia z PC. Przynajmniej nie te, z którymi się zetknąłem. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ekran przy włączniku u góry. Zmusiłeś mnie do ponownego sprawdzenia - D80. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Odgrzebałem manuala dla D7k. Brak na ekranie LCD ikony odpowiedzialnej za podłączenie USB. Jest jedynie wskaźnik pracy z komputerem odpowiedzialny za Camera Control Pro 2. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Po podłączeniu USB - co tam się wyświetla? Skoro już odkopałeś manuala to co on na temat podłączania do kompa? Widzę, że edytowałeś posta. Czy przed reinstalacją był widziany poprawnie? Czy to nie jest problem kolejności instalacji - CCP? Edytowane 18 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nic, niezmiennie wartość przesłony. Wydaje mi się, że skoro połączenie w ogóle nie dochodzi do skutku ( z racji braku sterownika ) to aparat nie przechodzi w tryb PTP. Edit: Aparat przed formatem widziany był poprawnie. Nie bardzo rozumiem, gdzie miałbym nie zachować kolejności instalacji. Żywcem z manuala: 1. Wyłącz aparat. 2. Włącz komputer. 3. Podłącz kabel USB. 4. Włącz aparat 5. Prześlij zdjęcia. Po wykonaniu czynności zgodnie z instrukcjami na ekranie w celu uruchomienia programu NIkon Transfer 2, kliknij przycisk transfer [...] <- z oczywistego względu nie mogę wykonać tego podpunktu. 6. Wyłącz aparat i odłącz kabel USB po zakończeniu przesyłania zdjęć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy Camera Control widzi aparat? Nigdy nie korzystałem z softu Nikona. Na obu kompach bez problemu widzę D80 oraz malucha L6. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie widzi go Lightroom, Camera Control ani VievNx 2. (brak połączenia) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy masz możliwość podłączenia go do innego kompa ? Inna ewentualność to sterowniki do chipsetu kompa. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Inny komputer widzi go bez problemu. edit: Używałem ostatnio DriverGenius to aktualizacji sterowników i myślę, że były wśród nich te do chipsetu.. Jednakże program napotkał jakiś błąd w ich aktualizacji. Zaraz odwiedzę stronę Asusa i pobiorę nowe stamtąd.Edit 2: Przeinstalowanie ich nie pomogło. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Automaty do aktualizacji sterowników ZAWSZE omijaj szeeeerokim łukiem. ASUS niestety nie dba o sterowniki - najlepiej korzystać ze strony producenta chipsetu AMD lub INTEL. A DriverGenius wywal z systemu. Edytowane 18 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Już dawno wywalony Edite: Ze strony intela. Product Detected Intel® 6, 5, 4, 3, 900 Series Chipsets Current Version Installed 9.1.1.1014 This version is valid. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Odłącz aparat. Menadżer Urządzeń - Kontrolery USB - Rozwiń i usuń wszystko wewnątrz tej gałęzi - restart dopiero po usunięciu ostatniego elementu. Po restarcie powinno się pojawić info o znalezieniu nowego sprzętu - jeżeli będzie monit to ponowny restart. Po tym działaniu podłącz aparat zgodnie z zasadami. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zrobione, wszystko się ładnie zainstalowało oprócz aparatu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 kolego zacznijmy od podstaw start > polecenie uruchom > cmd w konsoli wklep sfc /scannow podaj końcowy komunikat Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zrób to co wyżej. Czy masz zainstalowany Net.Framework 4.5? Programy i funkcje. IE8 do aktualizacji na IE11. Error - 2014-02-17 21:47:39 | Computer Name = Jacek-PC | Source = Disk | ID = 262155Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk2\DR39. Pokaż obrazek z Zarządzania dyskami. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności IE i Framework(4.0) w starych wydaniach, już się aktualizują. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Jak już zaktualizujesz system to zlokalizuj o jakie urządzenie chodzi w błędzie z poprzedniego posta. Tu masz ściągawkę - KLIK. Wg mnie chodzi o kartę pamięci w aparacie - zbyt duży numer. Ale to właśnie może być błąd komunikacji aparatu z kompem. Edytowane 18 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ewidentnie karta pamięci. Brak dysku o numerze 2. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy wszystkie aktualizacje poszły? To co wyżej możesz sprawdzić podpinając aparat. Odnośnik do komentarza
fakensons Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Aktualizacje zrobione. Czy aparat podpięty czy odłączony nadal to samo wyskakuje. (to co wkleiłem powyżej) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Jak rozumiem aparat się nie instaluje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi