jogibabu Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, problem który wystąpił to spowolnienie i zawieszanie się przeglądarki internetowej,system działa jak na pentium I i także potrafi się zawiesić. eset nie wykrywa żadnego problemu mimo to komputer nie pracuje prawidłowo,co ciekawe to zdarzyło się to jednego dnia na trzech komputerach podłączonych do sieci. proszę o pomoc w rozwiazaniu problemu,załaczam logi z jednego z nich. dziękuje Addition.txt FRST.txt OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak infekcji. Tylko minimalna korekta (bez jakiegokolwiek znaczenia dla problemów): 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing. SearchScopes: HKCU - DefaultScope {658A3AD1-8B96-4D4C-9D24-BD2A450D7BE8} URL = http://szukaj.gazeta.pl/portalSearch.do?s.si(navigation).navigationEnabled=true&s.sm.query={searchTerms} SearchScopes: HKCU - {658A3AD1-8B96-4D4C-9D24-BD2A450D7BE8} URL = http://szukaj.gazeta.pl/portalSearch.do?s.si(navigation).navigationEnabled=true&s.sm.query={searchTerms} HKLM\...\Run: [sunJavaUpdateSched] - "C:\Program Files\Java\jre7\bin\jusched.exe" FF Plugin: @java.com/JavaPlugin - C:\Program Files\Java\jre7\bin\new_plugin\npjp2.dll No File Task: C:\WINDOWS\Tasks\Plus-HD-8.1-codedownloader.job => C:\Program Files\Plus-HD-8.1\Plus-HD-8.1-codedownloader.exe Task: C:\WINDOWS\Tasks\Plus-HD-8.1-firefoxinstaller.job => C:\Program Files\Plus-HD-8.1\Plus-HD-8.1-firefoxinstaller.exe Task: C:\WINDOWS\Tasks\Plus-HD-8.1-validator.job => C:\Program Files\Plus-HD-8.1\Plus-HD-8.1-validator.exe S0 IntelIde; System32\DRIVERS\intelide.sys [X] S3 UIUSys; system32\DRIVERS\UIUSYS.SYS [X] S3 zlportio; \??\D:\1\Pulpit\KALKI\DIGITAL KM\zlportio.sys [X] C:\WINDOWS\system32\REN*.tmp Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt. 2. Uruchom TFC - Temp Cleaner. problem który wystąpił to spowolnienie i zawieszanie się przeglądarki internetowej,system działa jak na pentium I i także potrafi się zawiesić. Widzę dwie potencjalne przyczyny: 1. W systemie jest zainstalowana rozszerzona wersja "Microsoft Update": DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1383953565531 Możliwe spowolnienie z winy tej integracji. Wstępnie przeprowadź działania z tego posta: KLIK. 2. Sfatygowany (z roku 2011) ESET Smart Security. . Odnośnik do komentarza
jogibabu Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam, wykonałem ten krok z pkt.1 z tym że nie "Otwórz Internet Explorer > Opcje internetowe > Programy > Zarządzaj dodatkami > wyłącz MuWebControl Class." nie było takowego dodatku. i tak jak pisałem w pierwszym poście wystąpiło to na trzech komputerach niemalże jednoczesnie. co do pkt.2 to mam go odinstalować i sprawdzić poprawność działania przeglądarki i systemu? nadmienie że nie używam IE do przegladania netu. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 co do pkt.2 to mam go odinstalować i sprawdzić poprawność działania przeglądarki i systemu? Tak, poprzez Panel sterowania-->Zainstalowane programy co ciekawe to zdarzyło się to jednego dnia na trzech komputerach podłączonych do sieci. Może to wina routera. Pojawia się taki błąd: Error: (02/16/2014 10:52:51 PM) (Source: Userenv) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: System Windows nie może zarejestrować stanu sesji RSoP (Resultant Set of Policies - wynikowego zestawu zasad). Próba połączenia z WMI nie powiodła się. Dlatego żadne następne rejestrowanie zasad RSoP dla tej aplikacji nie zostanie wykonane. Start --> Uruchom --> cmd i komenda net stop winmgmt Następnie opróżnić folder C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository Start --> Uruchom --> cmd i komenda net start winmgmt Po tym restart komputera. Odnośnik do komentarza
jogibabu Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Tak, poprzez Panel sterowania-->Zainstalowane programy w jaki sposób odinstalować soft to wiem odinstalowanie nie zmieniło nic Może to wina routera. napewno nie jest to wina routera-postawiłem system na jednym z uszkodzonych i wszystko śmiga oki. więc wina leży w uszkodzonym systemie Pojawia się taki błąd: Error: (02/16/2014 10:52:51 PM) (Source: Userenv) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: System Windows nie może zarejestrować stanu sesji RSoP (Resultant Set of Policies - wynikowego zestawu zasad). Próba połączenia z WMI nie powiodła się. Dlatego żadne następne rejestrowanie zasad RSoP dla tej aplikacji nie zostanie wykonane. Start --> Uruchom --> cmd i komenda net stop winmgmt Następnie opróżnić folder C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository Start --> Uruchom --> cmd i komenda net start winmgmt Po tym restart komputera. nic to nie zmienia-zawiesza się jak się zawieszał. ciekawi mnie czy nakładka windy coś zmieni,czy się poprawi napewno usterka siedzi w systemie bo dziś na jednym z uszkodzonych pc,po formacie, postawiłem system od nowa i działa wszystko jak należy. muszę powalczyć z pozostałymi dwoma Odnośnik do komentarza
jogibabu Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 podziękowania za pomoc reinstal winowsa pomógł więc temat uważam za zamknięty Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi