Tolek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Sorry za taką przerwę, ciężko u mnie z czasem. Zapomniałem powiedzieć, że pojawiła się jeszcze jedna rzecz: przywracania pulpitu active desktop. Gdy klikam przywróć następuje błąd, teraz jest puste białe okno, przed usunięciem IE8 pokazywał się normalnie, lecz go nie spisałem. No bo właśnie, uruchomiłem tryb awaryjny z wierszem polecenia, podczas odinstalowywanie IE8 2 razy wyskoczył nasz ulubiony błąd z clusapi.dll, podczas usuwania SP3 2 razy wyskoczył ten sam błąd, a później ten błąd na przemian z innym (tu z kolei znowu dałem d***, zrobiłem zdjęcie aparatem bez karty CF -.-), ale chodziło o jakiś błąd NET. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zapomniałem powiedzieć, że pojawiła się jeszcze jedna rzecz: przywracania pulpitu active desktop. Gdy klikam przywróć następuje błąd, teraz jest puste białe okno, przed usunięciem IE8 pokazywał się normalnie, lecz go nie spisałem. Spróbuj narzędzia Fix it z artykułu: KB929200. No bo właśnie, uruchomiłem tryb awaryjny z wierszem polecenia, podczas odinstalowywanie IE8 2 razy wyskoczył nasz ulubiony błąd z clusapi.dll, podczas usuwania SP3 2 razy wyskoczył ten sam błąd, a później ten błąd na przemian z innym (tu z kolei znowu dałem d***, zrobiłem zdjęcie aparatem bez karty CF -.-), ale chodziło o jakiś błąd NET. A co z nową instalacją SP3? Ponowiona instalacja nie powinna już moim zdaniem pluć błędami, bo deinstalacja SP3 przywracała starsze kopie plików (prawdopodobnie nienaruszone). . Odnośnik do komentarza
Tolek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 SP3 nie udało mi sie w ogóle odinstalować, więc nie próbowałem instalować ponownie. Wrócę ze szkoły to spróbuję porady wyżej.. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 SP3 nie udało mi sie w ogóle odinstalować, więc nie próbowałem instalować ponownie. Ze względu na błędy clusapi.dll? Jeśli tak, to wykonaj sobie podmianę pliku prawidłową kopią i ponów deinstalację. :Processes killallprocesses :Files C:\WINDOWS\system32\clusapi.dll|C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386\clusapi.dll /replace C:\WINDOWS\system32\dllcache\clusapi.dll|C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386\clusapi.dll /replace Inna metoda to mogłoby być: wykonanie nakładki systemowej metodą Reperacja (bez utraty programów i danych). Wymagania: płyta CD XP SP3. . Odnośnik do komentarza
Tolek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Podmieniłem pliki, udało mi się odinstalować SP3, po drodze wyskoczyły 2 błędy (te co zwykle) RESUTILS.DLL i MTXCLU.DLL. Zainstalowałem ponownie (wszystko w awaryjnym), teraz pulpit normalnie się przywrócił i działa trochę szybciej. Co teraz? IE8, czy skan otlem, czy co? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Jak rozumiem, był odinstalowany IE8, to teraz wypada go zainstalować z powrotem. Po ukończeniu tych działań zgłoś się z nowym logiem z OTL i podsumuj czy nic dziwnego się nie dzieje. Acha, i czy okno programów jest nadal puste? Edytowane 13 Stycznia 2011 przez picasso 13.01.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi