Andman Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Próbowałem dokonać aktualizacji Windows 8 do Windows 8.1. Po zakończeniu konfiguracji i restarcie systemu trwa aktualizacja a następnie czarny ekran. I na tym kończy się możliwość aktualizacji. Po przywróceniu poprzedniej wersji systemu pojawia się następujący komunikat: "Niestety, nie można zaktualizować systemu do wersji Windows 8.1. Przywróciliśmy poprzednia wersję systemu Windows na tym komputerze. 0XC1900101 - 0X30018". Aktualizacje wykonałem przez WIFI (3 razy), po kablu (2 razy, przy wyłączonej karcie bezprzewodowej) i zawsze ten sam komunikat. Uruchomiłem asystenta uaktualnienia, który pokazał zgodność aplikacji. Czy ma ktoś receptę na ten rodzaj błędu? Edytowane 15 Lutego 2014 przez Andman Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 a nie możesz pobrać tej aktualizacji na dysk? Odnośnik do komentarza
iaka Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Po cichu podpowiem, że 0xC1900101-0x30018 podobno jest związany z niekompatybilnymi sterownikami i oprogramowaniem. Programy sprawdziłeś, możliwe, że na stronie internetowej producenta Twojego sprzętu są jeszcze instrukcje, jakie sterowniki trzeba odinstalować przed aktualizacją. Ale nie wiem, czy usunięcie skonfliktowanych sterowników naprawdę coś pomoże. Trzeba poczekać na ekspertów, żeby coś mądrego powiedzieli. Powodzenia Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 a nie możesz pobrać tej aktualizacji na dysk? Zasadniczo jestem przygotowany na pobranie i czystą instalację win 8.1. Ale obawiam się problemów ze sterownikami. Narazie chcę uniknąć czystej instalacji. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zasadniczo jestem przygotowany na pobranie i czystą instalację win 8.1. Ale obawiam się problemów ze sterownikami. Narazie chcę uniknąć czystej instalacji. Co mają sterowniki do aktualizacji? Jak instaluję SP1 na W7 stery mam już poinstalowane. To jest aktualizacja systemu a nie sprzętu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi