szoko Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam Pojawia mi sie po uruchomieniu komputera bład systemu o nazwie Qtcore4.dll czytałem juz o tym w google i zrobiłem skany otl, adwcleaner, rsit, frst nic nie pomoglo dalej pokazuje sie bląd dołanczam logi prosze o pomoc bo jestem kompletnie zielony.... AdwCleanerS0.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Nie podawaj zbędnych logów, które nie są potrzebne. Usuwam ten raport RSIT. RSIT to przestarzałe narzędzie. Obowiązkowe raporty to: FRST, OTL, GMER. Dołączenie AdwCleaner zasadne, bo musi być sprawdzone co on robił. Błąd wynika z niepoprawnej deinstalacji bubla Mobogenie. Program instalowany metodami adware i sam zachowuje się jak adware, trzymać się od tego z daleka. Przeprowadź następujące działania: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM-x32\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files (x86)\Mobogenie\DaemonProcess.exe [738496 2013-10-18] () HKLM-x32\...\Run: [mcui_exe] - "C:\Program Files\McAfee.com\Agent\mcagent.exe" /runkey HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcpltsvc => ""="" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\mcpltsvc => ""="" C:\Program Files (x86)\Mobogenie C:\Users\Joanna\.android C:\Users\Joanna\daemonprocess.txt C:\Users\Joanna\AppData\Local\cache C:\Users\Joanna\AppData\Local\Mobogenie C:\Users\Joanna\Documents\Mobogenie C:\Users\wangjihua Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj McAfee Security Scan Plus. To pewnie była instalacja sponsorowana: KLIK. 3. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 4. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
szoko Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Bardzo dziękuje za pomoc! Błąd już się nie pokazuje i przepraszam za problemy Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Przecież tu nie koniec. Miałeś dostarczyć: 4. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi